L.Graužinienės laikinais namais tapo V.Uspaskicho vila

Pastarasias dvi savaites po Vakarų Lietuvą besiblaškančios Seimo

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Feb 24, 2014, 6:29 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:17 AM

Į turą po pajūrį ir Žemaitiją išsiruošusi oficiali Darbo partijos pirmininkė L.Graužinienė užpraėjusią savaitę nuo vasario 10 dienos iki ketvirtadienio apsilankė Mažeikiuose, Skuode, Kretingoje ir Tauragėje.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos šventėms ji savaitgaliui buvo grįžusi į Vilnių, o praėjusią savaitę nuo pirmadienio vėl išrūko į Žemaitiją: apsilankė Šilutės rajone, Pagėgiuose, Jurbarke, Rietave. Penktadienį ji važiavo į Plungę iš kurios grįžo į sostinę.

Ar L.Graužinienė savo kelionių po Lietuvos provinciją nepratęs ir kitą savaitę, Seimo pirmininkės spaudos tarnyba nepraneša. Kaip ir atkakliai slepia, kur ji nakvojo užtrukusių kelionių metu.

Seimo vadovės patarėjos Dalios Valentienės teigimu, L.Graužinienė už nakvynę mokanti iš savo kišenės, todėl neprivalo viešai aiškinti kur nakvoja, kaip privatus asmuo. D.Valentienė aiškino, kad po kiekvienos išvykos nusprendusi negrįžinėti į Vilnių ar namo į Ukmergę, L.Graužinienė šitaip taupė laiką ir lėšas kurui.

Tačiau laikinu būstu pasirinkusi savo globėjo V.Uspaskicho vilą Palangoje, Seimo pirmininkės bei ją lydinčios apsaugos automobiliai per dvi savaites sukorė ne tiek jau ir mažai.

Kiekvieną kartą iš kelionės į vis kitą rajoną nakvynei grįžtant į kurortą iš viso buvo nuvažiuota apie 1640 kilometrų. Jei nakvynei būtų pasirenkamas vis kitas viešbutis tame pačiame rajone, valdiški automobiliai degalų būtų sunaudoję gerokai daugiau.

Bet gali būti, kad L.Graužinienę kaskart važinėtis į Palangą skatino galimybė pataupyti asmenines lėšas. Labai abejotina, kad nakvynei V.Uspaskicho valdomą vilą pasirinkusiai ir praktiškai Darbo partijos įkūrėjo į svečius pakviestai Seimo pirmininkei iš viso teko mokėti.

Tiesa, poilsio namų administratorius tikino, kad L.Graužinienė už nakvynę „Vikondos“ viloje susimokėjo, tačiau kažkodėl nedrįso pasakyti kiek.

Praėjusią ir šią savaitę Seimo vadovė buvo užėmusi liukso kambarį, o jos apsaugai buvo skirti dar du kambariai.

Ne sezono metu liukso kambarys parai kainuoja 120 litų. Administratoriaus teigimu, keletą dienų čia nakvojusi aukšta viešnia už kambarius mokėjusi gerokai pigiau, bet jų kaina buvęs L.Graužinienės ir poilsio namų administratoriaus susitarimo reikalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.