D.Grybauskaitė paviešino dar nematytas jaunystės nuotraukas

Iš senų nuotraukų žvelgia gražios mažos mergytės akys. Plaukuose – kaspinai, o veide plati šypsena. Pirma diena mokykloje. Visi turime panašių nuotraukų, ar ne? Tokias akimirkas paviešino ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nespalvotose, tačiau iškalbingose nuotraukose – D.Grybauskaitės vaikystės ir paauglystės akimirkos, kurių lietuviai nėra matę. Šios nuotraukos buvo paskelbtos rinkimų puslapyje grybauskaite2014.lt. Iš nuotraukų turinio galima suprasti, kad tai  brangiausios D.Grybauskaitės gyvenimo akimirkos.

Pirmoji komunija.<br>grybauskaite2014.lt
Pirmoji komunija.<br>grybauskaite2014.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2014, 12:46 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:08 PM

„Gimiau 1956 m. kovo 1 d. Vilniuje. Augau kuklioje šeimoje, kuri, kaip ir dauguma to meto šeimų, puoselėjo lietuviškas tradicijas“, – rašoma prie nuotraukos, kurioje D.Grybauskaitė priima Pirmąją komuniją.

Pasakojimas tęsiasi: „Mokiausi Salomėjos Nėries vidurinėje mokykloje Vilniuje, kur prabėgo gražiausias mano gyvenimo laikotarpis.“

Vienoje iš nuotraukų D.Grybauskaitė smagiai mojuoja kastuvu ir į karutį beria žemes. Tai studentų praktika. Prie nuotraukos parašyta: „Nuo jaunystės teko daug dirbti. Niekada nebijojau sunkaus darbo.“

D.Grybauskaitės paviešintos nuotraukos liudija dalyvavimą atkuriant Nepriklausomą valstybę. „Ypač daug teko prisidėti prie Lietuvos ekonominės diplomatijos formavimo. Suderėjau Lietuvai daugiau kaip 100 ekonominių sutarčių su įvairiomis pasaulio šalimis“, – rašoma prie nuotraukos, kurioje užfiksuotos Lietuvos ir ES derybos dėl Laisvosios prekybos sutarties.

Taip pat tinklalapyje publikuojamos nuotraukos su Amerikos prezidentu Baracku Obama, Vokietijos kanclere Angela Merkel, buvusiu Lietuvos premjeru Algirdu Mykolu Brazausku.

„Esu dėkinga likimui, kad teko dirbti su žymiais Lietuvos politikais. Darbą finansų ministre Algirdo Mykolo Brazausko vadovaujamoje Vyriausybėje vertinu kaip vieną sėkmingiausių per savo karjerą“, – rašoma prie nuotraukos, kurioje D.Grybauskaitė įsiamžinusi su A.M.Brazausku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.