V.Janukovyčiaus atvaizdą siūloma išnešti iš Seimo

Nuo posto nušalinto ir teisėsaugos ieškomo Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus portretas turėtų dingti iš garbingų Seimo svečių galerijos. Tokį Seimo vicepirmininko Petro Auštrevičiaus pasiūlymą penktadienį turės svarstyti parlamento valdyba.

V.Janukovyčiaus portretas Seime kabo daugiau kaip trejus metus.<br>T. Bauro nuotr.
V.Janukovyčiaus portretas Seime kabo daugiau kaip trejus metus.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 25, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:17 PM

Liberalas mano, kad buvusio Ukrainos vadovo, kuris, kaip manoma, prisidėjo prie protestuotojų žudynių Kijeve, portretas negali kabėti šalia Dalai Lamos, Anglijos karalienės, popiežiaus ir kitų garbingų Seime apsilankiusių pasaulio politikų nuotraukų.

Jos kabo Seimo pirmuose rūmuose, šalia senosios posėdžių salės.

"Šio žmogaus portreto palikimas dabartinėje vietoje būtų vertinamas kaip nesusipratimas, o ne istorijos faktas. Dabar žinome V.Janukovyčiaus gyvenimo ypatumus, jo vilų prašmatnumą, žinome iš kur atsirado tie pinigai korupcijos pagrindu.

Aš manau, kad politiškai yra nekorektiška matyti tą portretą šalia kitų žmonijai nusipelnusių asmenybių. Maidano aktyvistai negalėtų dabar įeitį į Seimą, pastatą, kuriame kabo V.Janukovyčiaus portretas", - portalui lrytas.lt sakė P.Auštrevičius.

Paklaustas, kodėl jis dėl portreto nukabinimo nesikreipia į Seimo kanclerį, o prašo, kad šį klausimą svarstytų Seimo valdyba, politikas teigė manantis, kad be parlamento vadovų paliepimo valdininkai nesiryš savarankiškai nukabinti V.Janukovyčiaus portreto.

Nušalintas Ukrainos prezidentas Seime lankėsi 2010 m. spalio 14 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.