Kovoje dėl prezidento posto aiškėja lyderė ir autsaideris

Pretendentų į prezidentus aktyvi agitacija internete jau davė vaisių. Prezidentė Dalia Grybauskaitė per kelias dienas jau surinko penktadalį parašų, kurių reikia norint toliau dalyvauti rinkimuose. Po dabartinės šalies vadovės pagal žmonių paramą eina socialdemokratas Zigmantas Balčytis ir Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 26, 2014, 12:42 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:20 PM

Per keturias dienas elektroniniu būdu pretendentai surinko kiek daugiau kaip 8 tūkst. rėmėjų parašų. Pasirašyti už bet kurį politiką galima Elektroniniuose valdžios vartuose, prisijungus per savo banko paskyrą, elektroninį parašą arba asmens tapatybės kortelę.

Geriausiai rinkti parašus sekasi D.Grybauskaitei. Trečiadienio pavakarę ją buvo parėmę daugiau kaip pusė pasirašiusiųjų – 4607.

Socialdemokratas Zigmantas Balčytis turėjo 989, o Vilniaus meras Artūras Zuokas – 754 rėmėjus. Už Liną Balsį pasirašė 405 žmonės, už Artūrą Paulauską – 364. Kiti pretendentai atsilieka dar labiau.

Atrodo, kad mažiausiai internetu naudojasi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovo Valdemaro Tomaševskio rėmėjai. Lenkų partijos lyderis kol kas turi tik 34 elektroninius parašus.

Pasirašyti už mėgstamus pretendentus galima ir popieriniuose lapuose. Žmogus gali pasirašyti už visus politikus, tačiau tik po vieną kartą.

Parašus politikai rinks iki kovo 27 d. Kandidatu bus registruojami tik tie veikėjai, kurie surinks bent 20 tūkst. parašų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.