Valdžia kapituliavo: automobilio mokesčio šiemet nebus

Kilus didelėms aistroms dėl finansų ministro pasiūlyto automobilio mokesčio, kad valdžia galėtų kompensuoti per krizę sumažintas pensijas, premjeras pareiškė, kad šios idėjos atsisakoma.

Automobilių apmokestinimas buvo vienas siūlymų sumažintoms per 2008 m. krizę pensijoms kompensuoti.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Automobilių apmokestinimas buvo vienas siūlymų sumažintoms per 2008 m. krizę pensijoms kompensuoti.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:01 PM

„Galiu garantuoti, kad automobilio mokesčio privatiems asmenims artimiausiu metu nebus“, – trečiadienį Seime po koalicijos susitikimo sakė Algirdas Butkevičius. Nebekalbama ir apie juridiniams asmenims priklausančių automobilių apmokestinimą.

Ketvirtadienį, kalbėdamas per Žinių radiją premjeras dar kartą patikslino, kad automobilio mokesčio tikrai nereikės mokėti šiais metais. Kas bus vėliau – neaišku. 

„Aš negaliu garantuoti ilgalaikiame procese, ar tai bus, ar nebus, nes daugelis Europos Sąjungos šalių turi tokį mokestį. Ir dabar yra atvykę Tarptautinio valiutos fondo atstovai. Jie irgi savo išvadose teigia, kad toks mokestis reikalingas. Galiu pasakyti, kad mes šiais metais šio mokesčio nesiūlysime", – patikino ministras pirmininkas. 

Anot premjero, praėjusi savaitė buvo skirta diskusijoms šiuo klausimu,  neradus sutarimo, mokestis nebus įvedamas.

A.Butkevičiaus teigimu, per krizę neišmokėtų pensijų dalis šiemet bus kompensuojama iš pajamų, gautų iš ekonomikos augimo.

„Kompensuosime pinigais iš ekonomikos augimo“, – sakė jis.

Premjeras pabrėžė, kad apmokestinti automobilius siūlė darbo grupė, rengianti pensijų dalies kompensavimo tvarką.

„Komisijos nuomonė buvo pasakyta viešai, gaila, kad ji buvo traktuojama kaip priimtas politinis sprendimas. Nėra politinio sprendimo šiuo klausimu“, – tvirtino A.Butkevičius.

Ieškant šaltinių kompensuoti per krizę sumažintas pensijas, prieš kelias savaites finansų ministras Rimantas Šadžius pasiūlė įvesti transporto priemonių mokestį, jas apmokestinant pagal variklio tūrį – toks būdas pasirinktas esą dėl paprasto administravimo, o priklausomai nuo jo, mokestis siektų 90–590 litų.

Anksčiau teigta, kad šis mokestis biudžetą papildytų apie 200 mln. litų per metus.

Tačiau šiam mokesčiui pasipriešino kai kurie valdančiosios koalicijos partneriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.