A.Zuokas dalyvaus ir Europos Parlamento rinkimuose

Vilniaus meras, pretendentas į prezidentus Artūras Zuokas ilgai svarstęs nutarė dalyvauti ir Europos Parlamento rinkimuose. Tokiu būdu jis pasekė socialdemokratų kandidato Zigmanto Balčyčio pavyzdžiu, tik skirtingai nei Z.Balčytis nebus įrašytas į partinius rinkimų sąrašus pirmuoju numeriu.

A.Zuokas nutarė dalyvauti dviejuose rinkimuose.<br>Facebook nuotr.
A.Zuokas nutarė dalyvauti dviejuose rinkimuose.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 27, 2014, 10:24 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:38 PM

A.Zuokas bus paskutinis jį parėmusios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) sąraše. Jo vadovaujama sąjunga "Taip" savarankiškai Europos Parlamento rinkimuose nedalyvaus.

"Taip" į LICS sąrašą deleguos tris savo atstovus. Be A.Zuoko jame bus Žilvinas Šilgalis ir buvusi Europos Parlamento narė Danutė Budreikaitė.

LiCS sąrašą rinkimuose ves partijos pirmininkas Artūras Melianas. Pastaruoju metu į parlamentą nepatekusios Liberalų ir centro sąjungos gretos aptrupėjo. Iš partijos išstojo 3 iš 22 pirminio rinkimų sąrašo nariai.

LiCS sąrašo pirmąjį penketuką sudarys A.Melianas, M.Romerio universiteto docentas Regimantas Čiupaila, Ž.Šilgalis, verslininkas Saulius Grinkevičius ir Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis. 

Iš pradžių A.Melianas siūlė, kad A.Zuokas būtų pirmas LiCS sąraše, tačiau Vilniaus meras atsisakė aiškindamas, kad jam svarbesni prezidento rinkimai. Jis vis dėlto sutiko būti įrašytas į LiCS sąrašą paskutiniu numeriu taip paremdamas jį palaikančią partiją. Dirbti Europos Parlamente A.Zuokas neketina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.