Galėjo integruotis į Europą ir toliau ramiai vogti

Šie įžvalgūs žodžiai apie V.Janukovyčių ištarti TV „Peliukų“ lūpomis. Pataikyta į dešimtuką. ES biurokratai nieko nepasimokė iš istorijos. Vardan jiems suprantamos jiems patiems naudingos taikos, jie eilinį kartą pasiruošę spjauti diktatūrose, korumpuotuose valstybėse įkalintiems žmonės į veidą, į sielą.

Daugiau nuotraukų (1)

Arkadijus Vinokuras

Feb 27, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:21 PM

Taip gimė bolševikinių banditų komunizmas, taip gimė nacizmas. Ir taip Rusijos V.Putinas su savo šutve ir toliau kruša Briuselį. Ir kodėl ne? Juk tie, atvykę į Kijevą, be jokios sąžinės graužaties spaudė ranką žudikui. Tuo pat metu žudžiusiam savo piliečius. Ištroškusius laisvės nuo politinės ir oligarchinės korupcijos.

ES užsienio politiką formuojantys biurokratai apsimetę zombiais įsivaizdavo, kad V.Janukovyčiaus režimas yra tikroji demokratija, o ne jos butaforija. Pakako vieno vaikino pasipiktinimo, idealisto tiesos žodžių nušluoti veidmainystę ten, kur jai ir vieta – į istorijos šiukšlyną.

Keista, ar ne – liberalios vakarietiškos demokratijos šaukliai nematė dešimčių tūkstančių žmonių gatvėse, lavonų gatvėse. Žmonių, pasiryžusių kovoti iki mirties už savo svajonę. Ar tikrai ES, gimusi iš karo griuvėsių ir milijonų mirčių, iš apokalipsės, pateko į rankas biurokratams, spaudžiantiems ranką žudikui?

Įdomu, kaip jie elgsis su Uganda, kurios prezidentas paskelbė įkalinsiąs gėjus iki grabo lentos? Ar ir toliau teiks Ugandai milijardines dotacijas, kurios galiausiai patenka vietos janukovyčių rankas?

Švedai šiandien kaip tik apie tai diskutuoja. Nors patys paramai, taip sakant, iš užuojautos. Sukišo milijardus ir milijardus savo mokesčių mokėtojų pinigų į Afrikos šalis. Tiksliau, į Afrikos diktatūras, į Afrikos džiungles, kuriuose rūdija milijardus kainavę fabrikai. O tų valstybių žmonės kaip buvo elgetos, naudingi idiotai tuose diktatūrose, taip ir išliko.

Nuolaidžiavimas korumpuotiems politikams, korumpuotoms valstybėms, pavyzdžiui, Jungtinių Tautų Organizacijoje jau senai įgavo absurdiškus mastus. Žmogaus teisių taryboje dešimtmečiais už žmogaus teises „kovojo“ Sudanas, Kuba, Kinija, Zimbabve, Libija ir dar keturiasdešimt diktatūrų.

Sirijoje jau išžudyta virš 130 tūkst. žmonių, dauguma civiliai – moterys, vaikai, seneliai. Tačiau ES grasina Izraeliui sankcijomis ir boikotais. Ir tiesia ranką Iranui, mat „tiki“, kad anas atsisakys idėjos kurti atominę bombą. Ir neturi jokios reikšmės, ką ten jie daro su gėjais, kitaminčiais. Ką jie ten daro kalėjimuose su politiniais kaliniais. Jeigu Rusija imsis draskyti Ukrainą, ES biurokratai išties ranką ir Rusijai. Kaip ir Gruzijos atveju. Na, gal ne iš karto, jau gal pasimokė, bet po kokių dviejų dienų, taip sakant. Bandant kažkaip išgelbėt veidą.

Jau dabar ES užsienio politikos strategai nutyli V.Žirinovskio išsivėmimą prieš ukrainiečius. Galiausiai prieš visas „savo“ NVS valstybes siūlydamas paversti jas Vidurio Azijos gubernija. Tačiau sureagavo Kazachstanas, nutraukęs Rusijos 24 kanalo transliaciją.

Pasimokė iš mūsų, kai buvo išjungtas PBK. Tada mus sukritikavo ES biurokratė, atsakinga už spaudos laisvę. Ar kritikuos Kazachstaną? Klausimas hipotetinis. Mat savus galima karšti kiek nori, juk atgal nestuktelės.

Rusija, kaip ir naciai bei bolševikai, šiandien ruošiasi plėsti savo valdas Ukrainos teritorijos sąskaita. Beje, rusai imdami Krymą sulaužys visas tarptautines sutartis dėl egzistuojančių po Antrojo pasaulinio karo Europos sienų. Jeigu taip įvyks, kas draudžia Europai pareikalauti gražinti Karaliaučių?

Mes matome imperialistinę Rusiją V.Putino veidu. Ką darys JAV? O gi nieko. B.Obama jau paskelbė, kad šis konfliktas nieko bendro neturi su Rusijos ir JAV santykiais. Tai tuo mažiau įtakos galimai Rusijos ekspansijai Ukrainoje turės ES. Juk prancūzai pardavė savo keturis desantinius laivus Rusijai, tai ką tik okupavus dalį Gruzijos. Kažkam tuos laivus juk reikia panaudoti? Rusija jau planuoja savo karinių bazių plėtrą Venesueloje, Singapūre ir Kuboje, – tiesiai B.Obamai po nosimi.

Taip pat neįmanoma pamiršti ir ES didžiųjų valstybių siekio užčiaupti burną Lietuvai, Latvijai, Estijai tada, kai siekėme laisvės. Pragmatinė politika, peržengusi esminius etinius principus, tampa nusikalstama politika. Vardan ko? Vardan egoistinės ramybės? Bet ji, pasiekta tokiais būdais, paprastai būna trumpalaikė ir trapi. Juk istorija nemeluoja.

ES susimovė su Ukraina ir, ačiū Dievui. Nes dabar, anot „peliukų“, V.Janukovyčius su savo gangsteriais ir toliau būtų be jokių problemų vogęs iš savo liaudės. Patarimas ES biurokratams: klausykitės ir žiūrėkite mūsų „peliukų“. Regis, jie mato giliau ir daug toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.