Kauno daugiabutyje kova prieš utėlių antplūdį

„Gelbėkite, puola utėlės“, – su tokiu prašymu į Aleksoto seniūniją šią savaitę kreipėsi Kaune esančios Piliakalnio gatvės daugiabučio gatvės gyventojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-02-27 17:49, atnaujinta 2018-02-15 21:07

Žmonės tvirtino, jog iš vieno trečiajame aukšte landyne virtusio esančio pensininkės buto pro durų plyšius ir sienų plyšius bei rozetes plinta parazitai.

Baimindamiesi, kad utėlės, blakės ir blusos įsiveis visame devynių aukštų name, gyventojai prašė padėti išnaikinti šių parazitų židinį.

Įvertinę situaciją seniūnijos darbuotojai į pagalbą su kraujasiurbiais gyviais pasitelkė kenkėjų naikinimu ir kontrole užsiimančią brigadą. Buvo atlikta pirminė apžiūra, kuri parodė, jog po butą ropoja daugybė įvairių parazitų.

Ketvirtadienio popietę į devynaukštį su specialiomis priemonėmis atvyko kenkėjų naikintojai. Juos atlydėjo Aleksoto seniūnijos darbuotojai ir policijos pareigūnas.

Iš buto, kuriame registruota pensininkė, sklido triukšmas. Laiptinėje pasirodę moters kaimynai tvirtino, jog buto savininkės nėra, o jame šeimininkauja svetimi asmenys.

„Buto šeimininkė vakar sunegalavo, ji išsikvietė Greitosios medicinos pagalbos medikus. Matėme kaip utėlėta moteris į ligoninę buvo išvežta įvyniota į polietileną. Tačiau netrukus bute pasirodė keli abejotinos reputacijos vyrai, kurie iki šiol girtuokliauja ir kelia triukšmą“, – pasakojo daugiabučio gyventojai.

Kai policijos pareigūnas iš buto išprašė du vyrus, buvo atlikta patalpų ir jose esančių daiktų dezinfekcija.

Kol buto šeimininkė gydosi, kaimynai nutarė užkalti buto duris, kad jame nesilankytų nepažįstami asmenys.

Policijai ir Aleksoto seniūnijai buto, kuriame buvo naikinami ropojantys gyviai, šeimininkė žinoma dėl girtuokliavimo ir asocialaus gyvenimo būdo. Skolose komunalinėms tarnyboms paskendusios moters bute išjungtas vanduo, ne kartą  buvo atjungta elektra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.