Valdininkai vaidina prakaituojančius

Niekaip nesisekant mažinti valdiškų įstaigų naštos verslui, Ūkio ministerija staiga sumanė tas įstaigas aprūpinti naujausiomis technologijomis.

E.Gusto vadovaujamos Ūkio ministerijos valdininkų užmojai kelia nuostabą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Gusto vadovaujamos Ūkio ministerijos valdininkų užmojai kelia nuostabą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

2014-02-27 07:43, atnaujinta 2018-02-15 21:52

Buvusi dešiniųjų valdžia svaidėsi griausmingais pažadais pagaliau nuleisti valdininkijos saulę. Tačiau tų šūkių vaisiai – tik katino ašaros, rašo „Lietuvos rytas“.

Dabartiniai valdantieji privengia svaidytis pažadais, nors ir savaip mėgina parodyti, kad vis dėlto ims ravėti užžėlusį biurokratijos daržą.

Antai Ūkio ministerija, kontroliuojanti gausybę verslą prižiūrinčių institucijų, sumanė visas jas aprūpinti nauja informacine sistema. O kaip ji turėtų veikti?

Bandydama rasti atsakymą į pastarąjį klausimą ministerija paskelbė viešąjį pirkimą įsigyti „Ūkio subjektų veiklos priežiūrą atliekančių institucijų informacinės sistemos galimų veiklos modelių analizę“. Turėtų būti pateikti mažiausiai trys tokios sistemos naudojimo variantai.

Ūkio ministerijos teigimu, verslą prižiūrinčių institucijų yra per 60. Kitais skaičiavimais, jų pridygę gerokai daugiau kaip šimtas.

Valdininkai aiškina, kad nauja informacinė sistema, kuri sujungtų visas tas kontroliuojančias institucijas, kartu palengvintų ir verslo bendravimą su jomis, ir mažintų „naštą, tenkančią verslui bei priežiūros institucijoms atliekant priežiūros funkcijas“.

Tačiau į „Lietuvos ryto“ klausimą, kiek galėtų kainuoti vien tokios analizės pirkimas, ministerijos valdininkai atsisakė atsakyti. Net bendriausių skaičių negali sužinoti ir būsimo pirkimo dalyviai.

Ministerija tik nurodo, kad šis pirkimas būtų finansuojamas iš Europos paramos lėšų.

O analizės ir pačios sistemos tikslus Ūkio ministerijos atstovai aiškino taip, tarsi būtų ką tik nusileidę iš tolimos planetos ir su Žemės gyventojais mėgintų susikalbėti jiems negirdėta kalba: „Paslaugų tikslas – atlikti galimų sistemos veiklos modelių analizę, įvertinančią esamus ūkio subjektų ir priežiūros institucijų bendravimo procesus, ūkio subjektų poreikius bendraujant su priežiūros institucijomis, institucijų bendradarbiavimo procesus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.