Ž.Pinskuvienės partijos bizūną pajuto ir žirgynas

Ten, kur valdo Darbo partija, lauk triukšmo, pagalbos šauksmų ir skundų dėl galimo susidorojimo. Šią taisyklę patvirtino energingoji „darbiečių“ veikėja Živilė Pinskuvienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Feb 27, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:52 PM

Šiltos valdiškos vietos ilgai ieškojusi ir žemės ūkio viceministre neseniai tapusi Ž.Pinskuvienė laiko veltui neleidžia. Jos rankos kietumą patyrė viena iš gausybės ministerijai pavaldžių įmonių – uždaroji akcinė bendrovė Lietuvos žirgynas, rašo „Lietuvos rytas“.

Šios bendrovės metinis biudžetas siekia maždaug 5 mln. litų, iš jų beveik 3 mln. – valstybės lėšos.

Kiti pinigai sukaupiami teikiant įvairias komercines paslaugas.

Vilniaus rajone, Riešėje, įsikūrusiam žirgynui nuo 2012 metų vadovavusį Edgarą Jeniną šiomis dienomis pakeitė „Dvarčionių keramikoje“ dirbęs Žilvinas Badikonis.

Šią operaciją atliko performuota bendrovės valdyba, kurios vadove tik išvakarėse tapo Ž.Pinskuvienė, pakeitusi savo partijos narį, taip pat viceministrą Rytį Šatkauską.

Svarsto kreiptis į teismą

Į teismą dėl atleidimo svarstantis kreiptis E.Jeninas „Lietuvos rytui“ sakė, jog jį ministerija iš posto krapštė jau seniai, o pagrindinė nušalinimo priežastis gali būti tai, kad jis nepakluso nurodymams į projektus, susijusius su europine parama, įtraukti kitas ministerijos įmones.

„Kelis mėnesius vyko visokie patikrinimai, mes nieko kito negalėjome dirbti.

Oficialiai mums buvo prikišta tai, kad kai kurios sąskaitos už įvairias paslaugas išrašytos neva neaišku kam, nors šalia pridėtos ir konkrečios sutartys.

Be to, esą kai kurie žirgai buvo laikomi pas ūkininkus, kuriems už tai mokėta žirgyno pinigais. Tačiau tikroji priežastis, manau, yra tai, kad nesutikau su nurodymais, duotais dėl vieno europinės paramos projekto“, – kalbėjo E.Jeninas.

Svarstė apie priežastis

Lietuvos žirgynas buvo pateikęs Nacionalinei mokėjimo agentūrai gyvulininkystės ir paukštininkystės centro kūrimo projektą, kurio bendra vertė būtų siekusi 28 mln. litų ES paramos lėšų.

E.Jeninas teigė nesutikęs su nurodymais į projektą įtraukti ir A.Stulginskio universitetą, ir kelias valstybines įmones, ir viešąją įstaigą, kuriai vadovauja buvęs žemės ūkio ministras Edvardas Makelis.

Buvęs direktorius svarstė, kad naudodami svertus Žemės ūkio ministerijoje su juo galėjo susidoroti ir konkurentai žirgų sporto srityje: „Dar viena tikėtina priežastis – greičiausiai kas nors nori tą žirgyną privatizuoti. Vien žemės plotas siekia 200 hektarų.“

Ministerija ginasi

E.Jeninas teigė, jog pati Ž.Pinskuvienė jam yra sakiusi, kad atstatydinimo motyvai yra politiniai. Tačiau ministerijos atstovai atmetė buvusio direktoriaus kaltinimus politiniu susidorojimu.

Žemės ūkio ministerijos pareigūnų tvirtinimu, sprendimas atstatydinti bendrovės vadovą buvo priimtas po jam nepalankių audito išvadų, kurių valdininkai detaliau nekomentavo.

Tik pridūrė, jog bendrovės valdyba pagal įstatymus turi teisę atleisti jos vadovą, o tai buvo padaryta vienbalsiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.