Karjera Seime: iš teisiamųjų suolo – į L.Graužinienės patarėjas

Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos herojei Zinaidai Pagirskienei tikrai sekasi. Už melagingus parodymus nuteista politikė iš pradžių Seime patarinėjo Darbo partijos kandidatui į prezidentus Artūrui Paulauskui, o prieš kurį laiką ją į savo komandą priėmė pati Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 28, 2014, 7:30 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:53 PM

Ką po teismus ilgai vaikščiojusi Z.Pagirskienė veiks Seimo pirmininkės sekretoriate, iš pradžių nežinojo net ir politikės atstovė spaudai. Po penkiolikos minučių portalas lrytas.lt buvo informuotas, kad naujoji patarėja bus atsakinga už ekonomikos ir finansų klausimus.

Z.Pagirskienė darbą L.Graužinienės komandoje pradėjo prieš tris savaites. Jai jau skirtas kabinetas, tačiau telefono naujoji patarėja dar neturi.

Z.Pagirskienė už melagingus parodymus Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje buvo nuteista 2009 m. Tyrimo metu ji neigė pasirašiusi tris kasos orderius po 1500 litų, nors teismas nustatė, kad tam yra pakankamai įrodymų.

Už padarytą nusikaltimą teismas Darbo partijos narei skyrė 5 tūkst. litų baudą.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė savo patarėjos teistumo nesureikšmina.

A.Paulauskas Z.Pagirskienę savo padėjėja įdarbino iškart po Seimo rinkimų 2012 m. Jis žurnalistams aiškino nežinojęs apie padėjėjos teistumą, esą ją įdarbino, nes rekomendavo partija.

Z.Pagirskienė pademonstravo ištikimybę A.Paulauskui pirmoji paaukojusi jo rinkimų kampanijai 100 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.