Ministro iškviestas Rusijos ambasadorius niršo dėl klausimų

Dėl įvykių Kryme Lietuvos užsienio reikalų ministerija išsikvietė pasikalbėti Rusijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 28, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:39 PM

„Mane pasikvietė, aš išklausiau kažkokius klausimus. Keistas klausimas – kas vyksta Ukrainoje? Daug klausimų, kurie yra nepagrįsti. Nenoriu detalizuoti. Man atrodo, kad tai yra kažkokios rinkimų kampanijos dalis ir kad mus kartu su Ukraina įtraukė į rinkimų kampaniją“, – sakė A.Udalcovas, kurio interviu žurnalistams transliavo LRT laida „Laba diena, Lietuva“.

Ambasadorius taip pat sakė sulaukęs klausimų apie manevrus. „Aš pasakiau, kad mes juos darysime, kiek norėsime“, – sakė A.Udalcovas.

Rusijos ambasadorius sakė taip pat turįs klausimų Lietuvai dėl iniciatyvų, kad Ukraina pasirašytų   asociacijos sutartį.

Kaip teigiama Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pranešime, Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius, susitikęs su naujuoju Rusijos ambasadoriumi Lietuvoje, aptarė dvišalius santykius, Europos Sąjungos ir Rusijos bendradarbiavimą.

„Siekiant abiem pusėms naudingo dvišalio bendradarbiavimo, būtina laikytis tarptautinių susitarimų, o kaimyninius santykius grįsti lygiavertiškumo principu bei abipuse pagarba“, – susitikime penktadienį pabrėžė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras taip pat penktadienį teigė  Lietuvos  nuolatinei atstovybei prie Jungtinių Tautų (JT) pateikęs instrukcijas, kaip išnaudoti visas galimybes, kad klausimas būtų įtrauktas į Saugumo Tarybos (ST) darbotvarkę. Tam reikia JT ST, kurios nuolatinė narė yra ir Rusija, pritarimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.