Seimo valdyba nusprendė nukabinti V.Janukovyčiaus portretą

Seimo valdyba penktadienį nutarė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 28, 2014, 11:08 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:39 PM

„Valdyba nutarė nukabinti nuotrauką“, - po valdybos posėdžio žurnalistams sakė parlamento pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė.

„Vis dėlto manome, kad jo nuotrauka kabo per daug garbingoje vietoje“, - sprendimo motyvus paaiškino ji.

Nukabinti V.Janukovyčiaus portretą iš pirmųjų Seimo rūmų svečių galerijos pasiūlė parlamento vicepirmininkas liberalas Petras Auštrevičius.

„Manau, kad pastarųjų mėnesių įvykiai, ir ypač vasario pabaigos įvykiai Maidane Kijeve, kai nekaltų žmonių žūtys uždėjo labai didelę asmeninės atsakomybės naštą buvusio Ukrainos prezidento V.Janukovyčiaus pusėje, jis privalo prisiimti tą atsakomybę. Manau, kad po tų įvykų, po atskleistų faktų, kaip gyveno jo šeima, kaip jis pats elgėsi ir kokio masto korupcija tai buvo, manau, kad nėra vietos tokio žmogaus portretui Lietuvos Respublikos Seime, politinėje institucijoje, kuri turi atsakingai vertinti“, - penktadienį žurnalistams sakė P.Auštrevičius.

Anot jo, Seimas negali visų jame apsilankančių aukštų svečių fotografijas kabinti garbingoje vietoje, nevertindamas tų asmenų veiklos.

„Negalime būti tik akli istorijos sekėjai - kas tik apsilanko ir kabinti jo portretą, turime viską vertinti politiškai atsakingai“, - tvirtino jis.

Vasario 22 dieną Ukrainos parlamentas pripažino prezidentą V.Janukovyčių pagal Konstituciją negalinčiu eiti savo pareigų ir paskelbė, kad pirmalaikiai valstybės vadovo rinkimai vyks gegužės 25 dieną.

Pernai lapkritį V.Janukovyčiui atsisakius Vilniuje pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga, Ukrainoje kilo masiniai protestai. Jie sausį ir vasarį peraugo į kruvinus susirėmimus. Vien per tris dienas vykusius didžiausius saugumo pajėgų ir demonstrantų susirėmimus žuvo beveik 100 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.