Vilnius atsisveikino su garsiąja „stekliaške“

Vilnius neteko dar vieno simbolio – ilgus metus Vilniaus ir Liejyklos gatvių sankryžoje stovėjusio skardos ir stiklo kiosko, miestelėnų vadinto paprastai – „stekliaške“.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 28, 2014, 2:43 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:23 PM

Kioskas, kuris kažkada buvo puikiai žinomas sostinės bohemos atstovams, retai išsiblaivantiems piliečiams ir net rimtiems kostiumuotiems vyrams, trečiadienį buvo nukeltas ir išvežtas.

Kaip lrytas.lt sakė Vilniaus savivaldybės atstovas, jau kurį laiką neveikusi „stekliaškė“ trukdė dabartiniam aikštės, kurioje ji pastatyta, savininkui – Lietuvos dailės muziejui.

Apleistas kioskas atrodė nesolidžiai ir gadino aikštės vaizdą, todėl jo savininkų buvo paprašyta kioską iškelti, tačiau šie į muziejaus darbuotojų prašymą nereagavo.

Tada Lietuvos dailės muziejus kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę.

Ši kiosko savininkui nurodė per 30 parų statinį pašalinti. Tačiau  „stekliaškę“ teko išmontuoti miesto savivaldybės tarnybai.

Kiek metų šis kioskas stovėjo netoli Radvilų rūmų, jau niekas neprisimena. Ilgą laiką tai buvo vienintelė vieta, kurioje galėjai įsigyti alkoholio naktį, todėl, kai kavinės užsidarydavo, išgerti alaus į jį traukdavo ne vienas namo neskubantis veikėjas.

Vyresni Vilniaus gyventojai prisimena, kad „stekliaškėje“ rinkdavosi patys įvairiausi žmonės, o diskusijos joje užtrukdavo iki aušros.

Tokia kaimynyste buvo nepatenkinti vietos gyventojai. Kioske tualeto nebuvo, todėl „stekliaškės“ lankytojai gamtinius reikalus atlikdavo artimiausiuose kiemuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.