G.Kirkilas: „Ukraina iš naujo suartino JAV ir Europą“

Situacija Kryme šiandien ypač sudėtinga, ir tai yra sunkus istorinis išbandymas visai tarptautinei bendruomenei.

G.Kirkilas.<br>Nuotr. iš archyvo
G.Kirkilas.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Kirkilas

Mar 10, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:26 PM

Tačiau taiki demokratinė revoliucija Ukrainoje vis dėlto įvyko, o naujai suformuota Ukrainos valdžia rodo rimtus ženklus, kad ji pasiryžusi siekti demokratinių politinių reformų ir europinės integracijos.

Konfliktas Kryme vėl suartino euroatlantinę bendriją ir ateityje konsoliduos ją dar labiau. Europa ir Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) vėl vienija jėgas, siekdamos užtikrinti taiką ir gerovę senajame kontinente. Tai gali būti neginčytinai pozityvaus istorinio proceso pradžia, turint galvoje, kad euroatlantinis bendradarbiavimas susilpnėjo pasibaigus Šaltajam karui.

Krymo krizė yra labai dramatiška ir skausminga, ypač Ukrainai, tačiau privalome įžvelgti galimybes, stiprinant saugumą ir kuriant tarpusavio pasitikėjimą visoje Europoje.

Bendros demokratinės Europos ir JAV pastangos, siekiant taikos ir stabilumo Ukrainoje ir jos Krymo regione, jokiu būdu nėra nukreiptos prie Rusiją per se. Atvirkščiai – ES ir JAV laikosi tvirtos pozicijos, kad naujasis Šaltasis karas yra neįmanomas, o Rusija yra labai laukiama tarptautinėje demokratinių valstybių bendruomenėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.