Ant kuolo pasmeigta varna šiurpina vilniečio kaimynus

Viename Vilniaus rajone gyvenantys žmonės pašiurpo kaimyno sode išvydę negyvą varną. Vėjo draikoma juodasparnė buvo pasmeigta ant karties.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Mar 11, 2014, 6:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:43 PM

Kelios minutės kelionės nuo Vilniaus centro automobiliu ir tu – jau gūdžiame užkampyje. Lauko tualetai ir negrįstos gatvės – toks yra šalia Vilniaus centro esantis Šnipiškių rajonas.

Vietinių šis rajonas dar vadinamas Šanchajumi dėl daugybės apleistų medinių trobų - panašiai kadaise atrodė garsusis Kinijos didmiestis.  Viename iš Šanchajaus kiemų ir randame pasmeigtą varną.

Namo kieme, prie obelies, tikrai yra įsmeigtas kuolas, o ant jo – užtupdyta varna. Kam to reikia? Į kiemą išėjęs ponas Algis tikina, kad taip jis ginasi nuo kitų įžūlių paukščių. Tačiau ji baido ne tik varnos gentaines, bet ir aplinkinius žmones.

„Kur tai matyta? Vilniaus centre, praktiškai po Zuoko langais kieme iškelta pasmeigta varna. Vaizdas puikiai matosi iš gatvės, tą varną mato ir vaikai. Manau kad sveikos psichikos žmonės taip nesielgia, o toks elgesys su gyvūnais tikrai nepriimtinas“, - piktinosi vienas iš Algio kaimynų.

Jis įsitikinęs, kad vyras paukštį galėjo nugalabyti pats.

Gvelbia ėdesį

Varnų pulkai atakuoja pono Algio šunį. Iš vilkšunio dubens vikrios sparnuotės nugvelbia kaulus ir kitą maistą.

„Nutrenkė mašina tą varną, tai nusprendžiau pakabinti“, - sako Algis.

Jis sako, kad paukštį pakabino dar praėjusiais metais – prieš žiemą. Tačiau toks įspūdis, lyg sparnuotis būtų nugaišęs vakar – plunksnos neatrodo mirkusios nei šiltos žiemos snaigėse, nei pavasario lietuje. Viena iš Algio kaimynių sakė, kad paukštį matė pirmą kartą.

„Reikės varnai laidotuves surengti. Mišias užsakyti, ne kitaip“, – žvilgtelėjęs į pastipusį sparnuotį dėsto ponas Algis.

Prie pono Algio namų – pririštas skalijantis vilkšunis. Jis nėra meilus – Algio sūnui, kaip jis pats sako, yra gerokai krimstelėjęs į šoną.

„Kas pas mane ateis pasiskųsti?“, – nusišypso sau į barzdą senas vilnietis. Ir tikrai – šuns grandinė siekia iki pat namo durų.

Šiame į užmiestį, o ne Vilniaus centrą panašiame sostinės rajone Algis gyvena nuo 1949 metų. Kaip jis sako – visą gyvenimą.

Vilniaus gyventojai radę laukinių arba naminių gyvūnų gaišenas, turi kreiptis į Vilniaus benamių gyvūnų sanitarinę tarnybą „Grinda“. Ji pasirūpina saugiu gyvūnų gaišenų utilizavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.