J.Olekas: „Nereikia būti naiviems, gintis vieniems būtų sunku“

Jei išrinks, vyks į Briuselį

J.Olekas pabrėžė, kad Lietuvos gynybos biudžetas yra 90 kartų mažesnis nei Rusijos.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
J.Olekas pabrėžė, kad Lietuvos gynybos biudžetas yra 90 kartų mažesnis nei Rusijos.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2014, 6:50 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:54 AM

„Nereikia būti naiviems ir turime aiškiai pasakyti: mums vieniems gintis bus labai sunku. Mums normaliai apginti valstybę reikia kolektyvinės gynybos“, - trečiadienį opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje sakė J.Olekas, pabrėžęs, kad Lietuvos gynybos biudžetas yra 90 kartų mažesnis nei Rusijos.

Frakcija pakvietė ministrą aptarti šalies gynybos aktualijų įvykių Ukrainoje kontekste. Klausiamas, kokie galimi scenarijai Ukrainoje, ministras sakė, kad „situacija reikalauja visų mūsų susitelkimo, nes scenarijų yra visokių“, nuo įšaldyto konflikto Kryme iki tiesioginės karinės agresijos.

Klausiamas, ar siūlys peržiūrėti biudžetą ir daugiau lėšų numatyti Krašto apsaugos ministerijai, ministras atsakė, kad klausimas sudėtingas, nes su siūlymu skirti papildomai lėšų gynybai ministerija turėtų nurodyti ir jų galimą šaltinį.

Jis pabrėžė, kad Rusijos veiksmai suaktyvėjo ir ties Lietuvos siena, Karaliaučiuje, dėl to Jungtinės Valstijos praėjusią savaitę į Zoknius atsiuntė šešis papildomus „F-15“ naikintuvus Baltijos šalių oro policijos misijai sustiprinti.

Jei išrinks, vyks į Briuselį

Krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas sako planuojantis vykti dirbti Europos Parlamente (EP), jei būtų išrinktas, tačiau susiklosčiusi sudėtinga situacija šiuos planus koreguotų.

Tai ministras sakė trečiadienį opozicinės Tevynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje aptariant šalies gynybos aktualijas įvykių Ukrainoje kontekste.

„Dirbu, dirbsiu krašto apsaugos ministru taip, kaip reikia dirbti, jeigu išrinks, tikrai sakiau, kad išvažiuosiu į Europos Parlamentą, bet dabar galiu pasakyt, kad gali būti visaip, jei situacija bus tokia, kad bus negalima palikti šio posto“, - sakė ministras.

J.Olekas Socialdemokratų partijos kandidatų į Europos Parlamentą sąraše įrašytas trečiuoju numeriu. Jis yra viešai skelbęs, kad išrinktas vyktų dirbti Europos Parlamente. Konservatoriai jo klausė, kiek dėl šios perspektyvos jis yra angažuotas darbui krašto apsaugos ministro poste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.