Prokurorai tikisi sulaukti N.Cooperio Lietuvoje

Neaišku, ar iš N.Cooperio gautas toks patikinimas.

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą ir N.Cooperį įtaria galimai neteisėtai atlikus dvi banko operacijas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą ir N.Cooperį įtaria galimai neteisėtai atlikus dvi banko operacijas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2014, 2:38 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:08 PM

Tai specialios laikinosios tyrimo komisijos statusą turinčiam komitetui bei Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijai trečiadienį patvirtino bylą dėl įtarimų N.Cooperiui kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Linas Kuprusevičius.

„Aišku, keista, įtarimai buvo tik suformuoti, ir jis (N.Cooperis - BNS) išvyko. Tai mano klausimas buvo toks: ar tikisi prokuroras, kad jis (N.Cooperis - BNS) dar čia atvyks. Pasakė, kad tiki“, - po posėdžio žurnalistams sakė Artūras Paulauskas.

Neaišku, ar iš N.Cooperio gautas toks patikinimas.

„Turbūt. Manau, kad jis (prokuroras - BNS) turi (N.Cooperio atsakymą - BNS). Jis atsakė, kad tiki, pasižiūrėsime, kiek tas pasitikėjimas vertas“, - sakė A.Paulauskas, atsakydamas į BNS klausimą, ar pats N.Cooperis yra žadėjęs prokurorams atvykti į Lietuvą.

„Tvarkietis“ Andrius Mazuronis yra paprašęs komiteto ištirti, ar buvusi Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė galėjo daryti įtakos N.Cooperio veiksmams, taip pat iškviesti jį, I.Degutienę ir jos sūnų Gediminą Degutį pasiaiškinti, ar buvo duoti melagingi parodymai Seimo laikinajai tyrimo komisijai, tyrusiai „Snoro“ nacionalizavimą, ar buvo daromas politikų spaudimas administratoriui.

A.Paulauskas sako, kad N.Cooperio iškvietimas duoti parodymus nesvarstomas: „Dabar mes tokio klausimo nekėlėme“. Pasak jo, „prokuratūros dalykas“ tirti N.Cooperio veiksmus.

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą ir N.Cooperį įtaria galimai neteisėtai atlikus dvi banko operacijas, dėl kurių padaryta žala viršija 1,2 mln. litų.

Įtariama, kad viena jų susijusi su G.Degučio įmone „Novotersa“, kurios dalį paskolos 2012 metų sausio 6 dieną padengė „Snoras“, iš įmonės specialiosios sąskaitos pervesdamas 645,803 tūkst. litų - apie 300 tūkst. litų daugiau nei draudžiama indėlio suma (345 tūkst. litų) ir tokiu būdu pažeisdamas įstatymą.

A.Paulauskas informavo, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) iš pradžių atsisakė pradėti tyrimą dėl neteisėtai padarytų užskaitų, todėl prokurorai apskundė šį sprendimą ir patys pradėjo tyrimą.

„Ilgai tampėsi“, - sakė A.Paulauskas.

A.Paulauskas sako, kad komiteto ir komisijos tyrimas dėl „Snoro“ dar nėra baigtas.

„Gal vieną kitą liudytoją dar kviesimės - mums įdomus buvusio „Snoro“ banko laikinojo administratoriaus Simono Freakley'io pasirodymas čia, Lietuvoje, ir netikėtas išvykimas, 5 mln. eurų suma, kurią jis gavo už savaitę“, - teigė A.Paulauskas.

Tęsti „Snoro“ bankroto aplinkybių analizę komitetui ir komisijai pernai pavedė Seimas. Parlamentarai turėtų peržiūrėti ir įvertinti buvusios laikinosios komisijos, kuriai vadovavo „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis, 2012 metais tyrusios „ Snoro“ žlugimo aplinkybes, padarytas išvadas dėl banko bankroto ir esant būtinybei teiks jas iš naujo tvirtinti Seimui. Parlamentarai aiškinsis, kas yra atsakingas, kad Lietuvos bankas neįslaptino medžiagos susijusios su „ Snoro“ banku.

2011 metų lapkričio 16 dieną Vyriausybė nacionalizavo „ Snoro“ akcijas. Gruodžio 7 dieną bankui iškelta bankroto byla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.