Tuščia A.Paulausko rinkimų sąskaita sukėlė įtarimų

Darbo partijos pretendentas į prezidentus Artūras Paulauskas vykdo aktyvią reklamos kampaniją, nors jo rinkimų sąskaitoje tėra vos 860 litų. Už rinkimų skaidrumą aktyviai kovojanti organizacija „Baltosios pirštinės“ prašo, kad Vyriausioji rinkimų komisija aiškintųsi, iš kokių lėšų finansuojama A.Paulausko rinkimų kampanija.

A.Paulauskas rinkimams kols kas sukaupė 860 litų.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Paulauskas rinkimams kols kas sukaupė 860 litų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 12, 2014, 10:02 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:29 PM

A.Paulausko ir socialdemokrato Zigmanto Balčyčio reklamos žiniasklaidoje daugiausiai, tačiau šių pretendentų į prezidentus piniginių storis labai kontrastingas.

Z.Balčyčiui partija yra paaukojusi 795 tūkst. litų, tuo tarpu A.Paulausko rinkimų sąskaitoje tėra viso labo 860 litų, kuriuos jam paaukojo privatūs asmenys.

„Paanalizavę A.Paulausko reklamos kiekius ir jo sąskaitos dydį mes suabejojome jo rinkimų kampanijos skaidrumu, todėl prašysime, kad Vyriausioji rinkimų komisija atliktų tyrimą“, - portalui lrytas.lt sakė organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovas Tadas Langaitis.

A.Paulausko rinkimų štabo vadovas, Seimo narys Viktoras Fiodorovas portalui lrytas.lt aiškino, kad panikuoti dėl tuštokos rinkimų sąskaitos nėra reikalo.

„Daugybė žmonių nusiteikę finansiškai paremti A.Paulauską, tačiau jie tai padarys deklaravę savo pajamas Mokesčių inspekcijai. Internete kol kas dar nėra preliminarių deklaracijų, todėl žmonės neskuba deklaruoti savo pajamų, negali ir aukoti. Kažkiek pinigų skirs ir Darbo partija“, - aiškino V.Fiodorovas.

Įdomu tai, kad A.Paulausko rinkimų štabo vadovas teigia nežinantis, kiek pinigų pretendento į prezidentus rinkimų kampanijai skirs Darbo partija.

„Reikia klausti partijos. Aš tik vadovauju rinkimų štabui“, - sakė iš Viktoro Uspaskicho tėvonijos – Kėdainių kilęs Seimo narys.

Tuo tarpu V.Uspaskichas, kuris giriasi partijoje neužimantis jokių svarbių pareigų, portalui atskleidė, kad A.Paulauskas iš partijos gali gauti apie 0,5 mln. litų. Panaši suma bus skirta ir Europos Parlamento rinkimų kampanijai.

Kada bus pervesti pinigai į A.Paulausko rinkimų sąskaitą, V.Uspaskichas negalėjo pasakyti.

V.Fiodorovas aiškina, kad jie yra sudarę sutartis su reklamos klipų kūrėjais ir transliuotojais. Jose numatyta galimybė už reklamą atsiskaityti vėliau.

Organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovas T.Langaitis tvirtina, kas toks paaiškinimas nėra pateisinamas, nes Darbo partija taip elgdamasi esą pažeistų rinkimų finansavimo tvarką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.