VSD apie provokacijas dėl Klaipėdos: tai nusikaltimas

Valstybės saugumo departamentas (VSD)

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2014, 12:17 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:16 PM

Kaip teigiama trečiadienį išplatintame VSD pranešime, peticija dėl Klaipėdos krašto prijungimo prie Rusijos yra paskelbta Niujorke registruotame interneto portale „ avaaz.org“.

„Jame anoniminiai vartotojai kuria įvairiausio – kartais net ir absurdiško turinio – peticijas. Tame tinklalapyje jau ir anksčiau buvo keltos provokatyvaus pobūdžio iniciatyvos, tačiau minėta svetainė yra beveik nežinoma, todėl jos nepasiekė jokio tikslo. Šį kartą peticiją dėl Klaipėdos internete „surado“ ir paviešino Rusijos interesus Lietuvoje propaguojantys veikėjai“, - informavo VSD.

„Akivaizdu, kad anoniminiai peticijų kūrėjai siekia išprovokuoti viešas diskusijas politiškai jautriais klausimais ir vėliau jas eskaluoti tam tikra (šiuo atveju priešiška Lietuvai) linkme. Valstybės saugumo departamentas ragina interneto vartotojus ir žiniasklaidą blaiviai ir pragmatiškai vertinti tokias iniciatyvas ir nepasiduoti provokacijoms. Vertėtų sekti pažangių Ukrainos piliečių elgesiu – jie adekvačiai reaguoja į nepalyginamai aršesnes Kremliaus provokacijas“, - teigiama VSD pranešime.

Departamentas čia pat primena, jog vieši raginimai pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą arba pažeisti teritorijos vientisumą yra traktuojami kaip nusikaltimas, už kurį gali būti skiriama laisvės atėmimo bausmė iki penkerių metų.

Didžiųjų šalies partijų - opozicinių konservatorių bei valdančiųjų socialdemokratų - atstovai trečiadienį pasipiktino provokacija internete dėl Klaipėdos krašto prijungimo prie Rusijos.

Socialdemokratai pasmerkė viename interneto portale rusų kalba pasirodžiusį raginimą pasirašyti peticiją dėl Klaipėdos prijungimo prie Rusijos, konservatoriai prokurorus paragino pradėti ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.