Saldainiai iš prezidentės krepšio apkarto konkurentams

Kandidatu į prezidentus siekiantis tapti Linas Balsys svarsto galimybę buvusią savo viršininkę Dalią Grybauskaitę dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo apskųsti rinkimų prievaizdams.

Kurdirkos Naumiestyje Kovo 11-osios išvakarėse apsilankiusi D.Grybauskaitė ne tik sodino medelius, bet ir dalijo saldainius.<br>R.Dačkaus nuotr.
Kurdirkos Naumiestyje Kovo 11-osios išvakarėse apsilankiusi D.Grybauskaitė ne tik sodino medelius, bet ir dalijo saldainius.<br>R.Dačkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Mar 13, 2014, 9:59 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:39 AM

Buvęs šalies vadovės patarėjas mano, kad antrosios kadencijos prezidentė siekia nevisiškai sąžiningais būdais. Apie juos L.Balsys ketina pranešti Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Parlamentarui užkliuvo D.Grybauskaitės apsilankymas Kudirkos Naumiestyje. Kovo 11-osios išvakarėse susitikti su šio miestelio bendruomene šalies vadovė nuvyko ne tuščiomis.

Stebėdamas televizijų reportažus iš prezidentės susitikimų su Kudirkos Naumiesčio gyventojais L.Balsys atkreipė dėmesį, kad D.Grybauskaitė rankose laiko krepšį su saldainiais, kuriais apdalija susirinkusiuosius prie V.Kudirkos paminklo.

L.Balsys mano, kad taip elgtis kandidatė negali. „Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos rekomendacijas kandidatai rinkėjams gali dalyti iki penkių litų kainuojančias dovanas, tačiau jas būtina deklaruoti nurodant, kad jos buvo pirktos iš rinkimų kampanijai skirtų lėšų“, – aiškino parlamentaras.

Tačiau, anot L.Balsio, prezidentė nei deklaravo, kad ketina rinkėjams dalyti tokias dovanas, nei juolab pirko jas iš rinkimų kampanijai skirtų lėšų. „Tie saldainiai ir negali būti deklaruoti, nes buvo aiškiai matyti, kad tai tie patys visiems gerai žinomi Prezidentūros saldainiai. Juos prezidento kanceliarija dideliais kiekiais užsakinėja iš saldainių fabriko, sumoka valdiškais pinigais, o prezidentė nueina į sandėlį, prisikrauna jų krepšį ir važiuoja. Taip neturėtų būti“, – prezidentę demaskavo buvęs jos ginklanešys.

Nors L.Balsys pripažino, kad istorija su saldainiais – tarsi ir smulkmena, tačiau jis darė prielaidą, kad po mažų nusikaltimų gali rastis ir didesnių.

„Kaip reaguoti į šį galimą įstatymų pažeidimą, bandysiu tartis ir su kitais kandidatais, galbūt į komisiją kreipsimės kartu. Jeigu jie nepritars, tą padarysiu vienas, nes vis dėlto manau, kad visų kandidatų galimybės turi būti lygios.

Jeigu prezidentė pas rinkėjus negali važiuoti be saldainių, tegul pasigamina ir dalija specialiai rinkimų kampanijai skirtus saldainius su savo pavarde ar nuotrauka už rinkimams skirtas lėšas“, – įsitikinęs Žaliųjų lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.