Seimo dauguma vėl įžnybo D.Grybauskaitei

Seimas dar kartą parodė nepasitenkinimą prezidentės Dalios Grybauskaitės veikla. Ketvirtadienį prezidentės pasiūlyta teisininkė, Lietuvos atstovė Strasbūro teisme Elvyra Baltutytė tik per plauką buvo patvirtinta Konstitucinio teismo teisėja.

Prezidentės siūlyta Elvyra Baltutytė vis dėlto tapo Konstitucinio teismo teisėja.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Prezidentės siūlyta Elvyra Baltutytė vis dėlto tapo Konstitucinio teismo teisėja.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 13, 2014, 2:36 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:14 AM

Už tai, kad E.Baltutytė taptų Konstitucinio teismo teisėja, balsavo vos 59 Seimo nariai (prieš ir susilaikė 57), tačiau to pakako, kad ji būtų paskirta nauja teisėja.

Kur kas didesnio palaikymo sulaukė Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko Gintaro Kryževičiaus pasiūlyti kandidatai.

Už Seimo pirmininkės pasiūlytą Lietuvos aukščiausiojo teismo teisėją Vytautą Greičių balsavo 67 Seimo nariai (prieš ir susilaikė 48), o už buvusią Europos žmogaus teisių teismo teisėją Danutę Jočienę – 83 Seimo nariai (prieš ir susilaikė 33).

Spėjama, kad taip atsitiko todėl, kad prieš E.Baltutytę balsavo nemaža dalis Seimo daugumo atstovų, pirmiausiai „darbiečiai", „drąsuoliai", „lenkai" ir „tvarkiečiai", kurie atvirai oponuoja D.Grybauskaitės politikai.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai dalis Seimo daugumos sąmoningai balsuoja prieš D.Grybauskaitės remiamas asmenybes ar siūlomas įstatymo pataisas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.