Į Lietuvą atvyksta Amerikos viceprezidentas J.Bidenas

Kitą savaitę Lietuvoje svečiuosis svarbus JAV politikas. Į Lietuvą atskrenda Amerikos viceprezidentas Josephas Bidenas. Lenkijos žiniasklaida rašo, kad svarbus politikas aplankys Lenkiją ir Lietuvą.

Į Lietuvą atvyksta svarbus politikas.<br>AP nuotr.
Į Lietuvą atvyksta svarbus politikas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2014, 1:54 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:29 AM

Naujienų portalas wPolityce.pl praneša, kad politikas kovo 18 dieną susitiks su Lenkijos prezidentu Bronislawu Komorowskiu ir premjeru Donaldu Tusku. Tą pačią dieną J.Bideno lėktuvas nusileis ir Lietuvoje.

Tą patvirtino Lietuvos Prezidentūros spaudos tarnyba. JAV viceprezidentas Vilniuje susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite.

J.Bideno vizitas susijęs su atvira Rusijos vykdoma agresija Ukrainoje ir galimų grėsmių Baltijos šalims ir Lenkijai.

Pastaruoju metu galima jausti ypatingą Amerikos dėmesį Baltijos regionui. Primename, kad JAV operatyviai reagavo ir Rusijai pasiuntė aiškų signalą, kai į Lietuvą kovo pradžioje pasiuntė šešis papildomus naikintuvus F-15.

Vietoje buvusių keturių, dabar Lietuva oro erdvės saugumui užtikrinti turi dešimt naikintuvų. Papildomi naikintuvai atskrido kovo 5 dieną.

Baltarusija, reaguodama į NATO oro policijos stiprinimą Baltijos šalyse, paprašė Rusijos į šalį atsiųsti papildomas karo aviacijos pajėgas.

Rusai į šį prašymą reagavo operatyviai. Todėl Bobruisko aerodrome ketvirtadienį nusileido šeši naikintuvai Su-27 ir trys kariniai transporto orlaiviai.

Saugumas aptartas anksčiau

J.Bidenas kovo pradžioje susiklosčiusią situaciją Ukrainoje aptarė ir su prezidente Dalia Grybauskaite. To pokalbio metu aptartos saugumo stiprinimo priemonės Baltijos regione.

Anksčiau J.Bidenas yra kalbėjęsis su Ukrainos laikinuoju premjeru Arsenijumi Jaceniuku ir išreiškė paramą. Tąkart jis patikino, kad Jungtinės Valstijos teiks Ukrainai paramą, atsižvelgdamos į tai, kaip ji įgyvendins reformas, reikalingas ekonomikai atkurti, nacionaliniam susitaikymui užtikrinti ir  savo tarptautiniams įsipareigojimams įvykdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.