JT Saugumo Taryboje – Rusijos atsakas L.Graužinienei

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos posėdyje ketvirtadienį tarp Ukrainos klausimų skambėjo ir Lietuvos vardas. Jį tarė Rusijos pasiuntinys JT Vitalijus Čiurkinas. Jis sukritikavo Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės išvyką į Maidaną ir jos žodžius. V.Čiurkinas buvo nepatenkintas, kad L.Graužinienė, nuvykusi į Kijevą, ragino protestuotojus nepasiduoti ir tęsti veiksmus prieš valdžią.

Seimo pirmininkės delegacija vyko į Ukrainą susitikti tiek su pozicijos, tiek su opozicijos parlamento atstovais.<br>„Facebook“ nuotr.
Seimo pirmininkės delegacija vyko į Ukrainą susitikti tiek su pozicijos, tiek su opozicijos parlamento atstovais.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-14 06:16, atnaujinta 2018-02-15 10:51

Ukrainos laikinasis premjeras Arsenijus Jaceniukas ketvirtadienį pareiškė nepaprastojo JT Saugumo Tarybos posėdžio dalyviams, kad jo šalį krečiančią krizę dėl Rusijos veiksmų vis dar įmanoma išspręsti taikiai.

„Tebetikime, kad turima galimybę išspręsti šį konfliktą taikiu būdu“, – A.Jaceniukas sakė Saugumo Tarybai kitą dieną po savo derybų Vašingtone su JAV prezidentu Baracku Obama.

„Raginame Rusijos Federaciją atitraukti savo karines pajėgas, dislokuotas Kryme, atgal į jų bazes ir pradėti realias diskusijas bei derybas, siekiant išspręsti šį konfliktą“, – pridūrė jis.

„Mes norime vesti derybas. Nenorime jokios karinės agresijos“, – pareiškė A.Jaceniukas, prieš tiesiogiai kreipdamasis rusų kalba į Rusijos ambasadorių prie JT Vitalijų Čiurkiną.

A.Jaceniukas taip pat perspėjo, jog kyla pavojus susitarimui neplatinti branduolinio ginklo, jeigu krizė su Rusija nebus išspręsta.

„Po šių Rusijos veiksmų būtų labai sunku įtikinti ką nors Žemėje nesiekti įgyti branduolinių ginklų“, – pažymėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.