R.Paksas nusigręžė nuo savo prorusiško bendražygio

Europarlamentaras Rolandas Paksas kategoriškai atsiriboja nuo Rusijai palankių Seimo Europos reikalų komitetui vadovaujančio savo partijos bendražygio Remigijaus Žemaitaičio pareiškimų.

Seimui ketvirtadienį svarstant rezoliuciją, kuria buvo pasmerkta Rusijos agresija Ukrainoje ir Krymo okupacija, R.Žemaitaitis dėstė prorusišką, Kremliui palankią poziciją.<br>V.Balkūno nuotr.
Seimui ketvirtadienį svarstant rezoliuciją, kuria buvo pasmerkta Rusijos agresija Ukrainoje ir Krymo okupacija, R.Žemaitaitis dėstė prorusišką, Kremliui palankią poziciją.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Mar 14, 2014, 3:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:21 AM

Komentuodamas vakarykštį R.Žemaitaičio išsišokimą Seime, kai iš svarstomos rezoliucijos jis siūlė išimti Rusiją galinčias piktinti formuluotes, „tvarkiečių“ vedlys pareiškė, kad tai yra tik asmeninė parlamentaro nuomonė. „Nežinau, kodėl jis taip pasielgė, bet galiu pasakyti, kad aš nepritariu tokiai jo nuomonei. Tai yra tik jo asmeninė nuomonė“, - portalui sakė R.Paksas.

Anot valdančiosios daugumos atstovo, jo vadovaujama partija laikosi kitokios užsienio politikos, kurios prioritetai yra išdėstyti tiek Vyriausybės, tiek ir partijos programoje. „Pagyvensime, pamatysime“, - trumpai atsakė R.Paksas, paklaustas, ar už išskirtinę nuomonę R.Žemaitaičiui gresia kokios nors sankcijos.

Seimui ketvirtadienį svarstant rezoliuciją, kuria buvo pasmerkta Rusijos agresija Ukrainoje ir Krymo okupacija, R.Žemaitaitis dėstė prorusišką, Kremliui palankią poziciją.

R.Žemaitaitis siūlė iš rezoliucijos išbraukti žodžius, kad Lietuvos Seimas nepripažįsta referendumo dėl Krymo atsiskyrimo nuo Ukrainos. Sekmadienį Kryme vyksiančio referendumo nepripažįsta daugelis demokratinių šalių.

Politikas taip pat siūlė, kad į valdžios formavimą Ukrainoje būtų įtraukti ir prorusiškų jėgų atstovai, kaip opozicija buvo sutarusi su buvusiu prezidentu Viktoru Janukovyčiumi prieš jam pabėgant iš šalies.

Seimo komiteto vadovas, kaip ir Rusijos politikai, ragino pradėti tyrimą, kas šaudė žmones Kijeve.

Tokius R.Žemaitaičio pasiūlymus kai kurie Seimo nariai vadino gėdingais. Konservatorė Rasa Juknevičienė tai komentavo kaip bandymą grąžinti V.Janukovyčių į Krymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.