Dalis gyventojų nakvos be elektros

Dėl nerimstančio vėjo ir kritulių elektrikai nespėjo pašalinti visų vėtros padarinių, dėl kurių šeštadienio vakarą be elektros buvo likę per 20 tūkstančių vartotojų. Elektros laidus nutraukė virstantys medžiai ir lūžtančios šakos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 16, 2014, 6:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:21 AM

Elektrą tiekianti bendrovė "Lesto" portalui lrytas.lt pranešė, jog 18 valandą be elektros dar buvo likę 7 tūkstančiai vartotojų.

Daugiausiai - net 2700 - varotojų gyvena Vilniaus apskrityje: Vilniaus, Trakų, Širvintų rajonuose. Alytaus apskrityje elektros dar neturi apie 2000 vartotojų, kurių dauguma - Varėnos rajono gyventojai. Nemažai gedimų dar liko nepašalinta ir Kaune.

Bendrovės „Lesto“ Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis vylėsi, jog iki vėlaus vakaro dar dalį gedimų pavyks pašalinti. Iki 18 valandos dar dirbo 211 elektrikų brigadų, tačiau sutemus darbą jie tęs tik tose vietose, kur nėra pavojaus elektrikų saugumui. Po šeštadienio vakarą praūžusio stipraus vėjo bendrovė "Lesto" paskelbė nepaprastąją padėtį ir poilsio dienomis į darbą iškvietė visus specialistus. Šalinti gedimus padėjo ir su elektros tiekėjais bendradarbiaujančios bendrovės.

Ieškodami elektros tinklų gedimų "Lesto" darbuotojai šiandien naudojosi Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparniu. Juo buvo dairomasi Varėnos regione.

Stiprų vėją sinoptikai prognozuoja ir artėjančią naktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.