A.Kubilius nori komisijos dėl V.Uspaskicho

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius tikisi, kad antradienį Seimas pagaliau sudarys laikinąją

A.Kubilius tikisi, kad komisija dėl V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės bus sudaryta.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Kubilius tikisi, kad komisija dėl V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės bus sudaryta.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2014, 11:49 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:01 AM

„Tikimės sprendimo, kurio reikalauja Seimo statutas. Tikimės, kad valdančioji dauguma pagaliau pradės suprasti, kad Statuto reikalavimus reikia vykdyti“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A.Kubilius.

Antradienį Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkėje įrašytas nutarimo projektas dėl Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl sutikimo Seimo narį V.Uspaskichą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę sudarymo.

Planuojamas nutarimo projekto pateikimo tęsinys, taip pat svarstymas ir priėmimas.

Seimui jau nuo 2013 metų lapkričio 19 d. nepavyksta sudaryti tyrimo komisijos dėl V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės. Tokiam nutarimo projektui po svarstymo nepritarta, nes konservatoriai pasipriešino siūlymui komisijos pirmininku paskirti Seimo narį Petrą Gražulį.

Vėlesni bandymai sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, spręsiančią, ar sutikti Seimo narį V.Uspaskichą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, irgi buvo nesėkmingi.

V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės klausimas netgi buvo paralyžiavęs Seimo Etikos ir procedūrų komisijos veiklą, nes darbą joje buvo sustabdę opozicijai priklausantys parlamentarai.

Į šių metų sausį vykusios Seimo neeilinės sesijos darbotvarkę parlamentaro V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės klausimas nebuvo įtrauktas. Buvo tikimasi, kad jis atsiras eilinės pavasario Seimo sesijos darbotvarkėje.

Generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį V. Uspaskichą, primena ELTA.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepagarbos teismui pradėtas, kai pernai liepos 28 d. šis Seimo narys Vilniaus oro uoste, atsakydamas į žurnalistų klausimus, pasisakė apie Vilniaus apygardos teismo teisėjus, priėmusius apkaltintąjį nuosprendį vadinamojoje Darbo partijos byloje.

Prokurorų vertinimu, ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad savo veiksmais V.Uspaskichas galimai parodė nepagarbą teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.