Lenktynes, kas pirmas atneš rėmėjų parašus, laimėjo A.Paulauskas

Darbo partijos pretendentas į prezidentus Artūras Paulauskas pirmasis Vyriausiajai rinkimų komisijai atnešė daugiau kaip 20 tūkst. jį remiančių Lietuvos piliečių parašų. Jis netikėtai aplenkė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderį Valdemarą Tomaševskį, kuris parašus planavo atnešti dar praėjusį penktadienį.

A.Paulauskas pirmas surinko rėmėjų parašus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Paulauskas pirmas surinko rėmėjų parašus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 17, 2014, 9:49 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:09 AM

Sužinoję, kad lenkai nori pirmi atnešti V.Tomaševskį remiančių žmonių parašus, „darbiečiai“ sukruto ir aplenkė „lenkus“. Jie sugebėjo į VRK įsiprašyti anksčiau. 

Tiesa, atvykus į Vyriausiąją rinkimų komisiją paaiškėjo, kad skubėdami „darbiečiai“ parašus skaičiavo aplaidokai ir nesurašė, kiek parašų yra kiekviename lapų segtuve.  

Darbo partija rinkimų prievaizdams atnešė kiek daugiau nei 40,5 tūkst. parašų. Dar kiek daugiau nei 1,1 tūkst. žmonių už A.Paulauską pasirašė internetu. Šiuos parašus VRK turės patikrinti per dešimt dienų.

A.Paulauskas tikina, kad lenktynių, kas greičiau atneš parašus, nejutęs. „Pirmi pradėjome rinkti, pirmi ir atnešėme“, – sakė Darbo partijos atstovas.

Daugiausia pasirašiusių rėmėjų buvo Vilniuje, Kaune, Kėdainiuose, Raseiniuose.

„Surinkti parašus nebuvo sunku“, – tikino politikas. Jis sako, kad jį rėmę žmonės nori pokyčių Lietuvoje, kad gyvenimas greičiau pagerėtų, valstybėje baigtųsi susiskaldymas.  

"Darbiečiai" savo ruožtu išbraukė apie tūkstantį A.Paulausko rėmėjų parašų, kurie jiems pasirodė netinkami. 

V.Tomaševskis jį remiančių žmonių parašus žada atnešti pirmadienį po pietų. Lenkų rinkimų akcija skelbia surinkusi apie 50 tūkst. parašų. Už lenkų lyderį internetu pasirašė 243 piliečiai. 

Vyriausioji rinkimų komisija yra įregistravusi 12 pretendentų į prezidentus. Norėdami tapti kandidatais jie turės surinkti po 20 tūkst. žmonių parašų.

Surinkę pakankamai parašų jau skelbiasi ir socialdemokrato Zigmanto Balčyčio ir Vilniaus mero Artūro Zuoko rėmėjai. Neabejojama, kad užtektinai parašų turi ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, kurią vien internetu parėmė beveik 15 tūkst. žmonių.

Z.Balčyčio štabas parašus ketina rinkti iki kovo 27  dienos. Socialdemokratai ketina surinkti kuo daugiau parašų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?