Į misiją Centrinėje Afrikoje Lietuva siunčia orlaivį su įgula

Į misiją Centrinėje Afrikoje Seimas

Lietuvos orlaivis siunčiamas teikti logistinę paramą ten dislokuotoms Prancūzijos pajėgoms, siekiančioms numalšinti smurtą tarp skirtingų bendruomenių.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos orlaivis siunčiamas teikti logistinę paramą ten dislokuotoms Prancūzijos pajėgoms, siekiančioms numalšinti smurtą tarp skirtingų bendruomenių.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-18 11:43, atnaujinta 2018-02-15 08:08

Seimas antradienį Lietuvos karinių vienetų dalyvavimo tarptautinėse operacijose sąrašą papildė Prancūzijos vadovaujama operacija „Sangaris“.

Už nutarimą balsavo 80 Seimo narių prieš buvo vienas, susilaikė trys parlamentarai.

Lietuvos orlaivis siunčiamas teikti logistinę paramą ten dislokuotoms Prancūzijos pajėgoms, siekiančioms numalšinti smurtą tarp skirtingų bendruomenių.

Į misiją Centrinės Afrikos Respublikoje leista siųsti karinių oro pajėgų orlaivį su įgula ir aptarnaujančiu personalu, kurį sudaro iki 10 karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų, ne daugiau kaip 40 dienų iki birželio 1 dienos.

Į parlamentą dėl Lietuvos dalyvavimo minimoje misijoje kreipėsi prezidentė Dalia Grybauskaitė, reaguodama į Prancūzijos prašymą vieno mėnesio misijai išsiųsti transportinį orlaivį su įgula ir aptarnaujančiu personalu.

Planuojama, kad pagrindinė karinio orlaivio su įgula ir priežiūros personalu dislokacijos vieta bus Gabono Respublika, iš kurios būtų vykdomi skrydžiai į Centrinės Afrikos Respubliką, teigiama Seimo nutarimo projekto aiškinamajame rašte.

Orlaivis teiktų logistinę paramą Prancūzijos karinėms pajėgoms tarptautinės operacijos Centrinės Afrikos Respublikoje. Prancūzijos kariai šioje valstybėje dislokuoti praėjusių metų gruodį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.