Lrytas.lt skaitytojų apklausa: prezidentės pranašumas tirpsta

Dalia Grybauskaitė neturėtų būti tikra dėl savo pergalės prezidento rinkimuose. Jos populiarumo persvara prieš socialdemokratą Zigmantą Balčytį – labai trapi. Tai rodo lrytas.lt skaitytojų apklausa socialiniame tinkle „Facebook“.

Už D.Grybauskaitę prezidento rinkimuose pasiryžę balsuoti 35 proc. lrytas.lt apklausos dalyvių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Už D.Grybauskaitę prezidento rinkimuose pasiryžę balsuoti 35 proc. lrytas.lt apklausos dalyvių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2014, 7:43 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:20 AM

Už D.Grybauskaitę gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose pasiryžę balsuoti 35 proc., o už Z.Balčytį – 32 proc. apklausos dalyvių.

Tai rodo kovo 10-16 dienomis „Facebook“ atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 1933 šio socialinio tinklo nariai.

Lyginant su vasario mėnesį atlikta apklausa, D.Grybauskaitės populiarumas aptirpo dviženkliu skaičiumi – praėjusį mėnesį už ją balsuoti buvo pasiruošę 46 proc. respondentų.

Kaip ir Z.Balčytis, išaugusiu populiarumu gali džiaugtis „darbietis“ Artūras Paulauskas. Už jį balsuotų 15 proc. apklausos dalyvių (vasario mėnesį tokių buvo 9 proc.).

Perpus mažesnis – Vilniaus mero Artūro Zuoko populiarumas (7 proc.)

Visi kiti rinkimų kandidatai savo populiarumu stovi daugiau mažiau vienoje lygiagretėje, turėdami vos vieno kito procento rinkėjų simpatijas.

Tuo tarpu kovoje dėl vietos Europos Parlamente savo pozicijas sustiprino Socialdemokratų partija. Už šią politinę jėgą pasiruošę balsuoti beveik trečdalis – 32 proc. rinkėjų.

Antroje vietoje – Liberalų sąjūdis su 24 proc. apklausos dalyvių balsų. Trečia lieka Darbo partija (17 proc.), ketvirti – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (12 proc.).

Su detaliais balsavimo rezultatais kviečiame susipažinti šio straipsnio galerijoje.

Balsavimą tinkle „Facebook“ portalas lrytas.lt rengia reaguodamas į vis augančią šio socialinio tinklo bendruomenę, jos diskusijas ir norą įsitraukti bei vertinti šalies politinį ir visuomeninį gyvenimą. Lrytas.lt „Facebook“ puslapis turi daugiau nei 130 tūkst. gerbėjų.

Lrytas.lt puslapyje tinkle „Facebook“ sukurta speciali apklausų aplikacija leidžia ne tik lengvai atiduoti savo balsą už vieną ar kitą politiką bei partiją, bet ir iš karto matyti balsavimo rezultatus.

Kita apklausa bus rengiama balandžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.