A.Skardžius buvusiam premjerui A.Kubiliui pagrasino kalėjimu

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius perspėjo, kad buvusios Vyriausybės energetikos problemas narpliojančioje laikinojoje komisijoje svarstomos išvados gali pakenkti valstybės finansinei būklei.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Mar 19, 2014, 2:28 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:14 AM

Šių išvadų, kurias laikinoji Seimo komisija turėjo patvirtinti trečiadienį, turinys kol kas neatskleidžiamas. Bet prasidėjęs jų svarstymas komisijoje sukėlė daug aistrų, posėdyje skambėjo net ištraukos iš Baudžiamojo kodekso.

Kilus ginčams nuspręsta išvadų priėmimą atidėti iki ketvirtadienio, nes komisijos nariai tvirtino neturėję pakankamai laiko susipažinti su išvadų projektais. Vieną jų pateikė opozicijos atstovai.

Komisijai priklausantis buvęs premjeras A.Kubilius piktinosi, kad Seimo komisijai vadovaujančio Artūro Skardžiaus ir jo komandos parengtos išvados kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. „Pateiktos išvados gali tapti paminklu, kaip tarnaujama Rusijos specialiosioms tarnyboms ir Seime taip pat“, – rėžė konservatorių vedlys.

Labiausiai A.Kubiliui kliuvo išvadų teiginys, kad pasirinktas Europos Sąjungos trečiojo paketo įgyvendinimo būdas – nuosavybės atskyrimas – nėra optimalus Lietuvai. „Tokia formuluotė, žinant, kad dėl to vyksta ginčas Paryžiaus arbitraže, tai yra kenkimas valstybei labai didele apimtimi“, – stebėjosi buvęs premjeras.

Jis reikalavo, kad su A.Skardžiaus ir komandos parengtomis išvadomis būtų supažindinta ir savo nuomonę pareikštų Vyriausybė. „Nes jai teks įgyvendinti šiuos dalykus. Jūsų parengtas dokumentas socialdemokratų Vyriausybei gali labai pakenkti“, – rūpinosi opozicijos lyderis.

A.Kubilius citavo Baudžiamąjį kodeksą, kuriame numatyta baudžiamoji atsakomybė už padėjimą veikti prieš Lietuvą. „Kadangi Valstybės saugumo departamentas savo ataskaitoje labai aiškiai pasakė, kad bandymai kompromituoti energetikos projektus yra kitos valstybės vienas  svarbiausių tikslų ir siūlomos išvados prie to prisideda, tai noriu priminti, jog už tai numatyta septyneri metai kalėjimo“, – perspėjo konservatorius.

Seimo komisijai vadovaujantis socialdemokratas A.Skardžius atsikirto, kad buvusiam premjerui pagal padarytus nusikaltimus, kuriuos esą aptiko komisija, gali tekti kalėjime praleisti iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.