Slenkstis į Nacionalinio diktanto konkurso finalą – 3 klaidos

Mokytojų ekspertų komisija ištaisė Nacionalinio diktanto pirmojo etapo darbus ir atrinko, kas dalyvaus konkurso finale balandžio 12 d. 11 val. LRT studijoje (S. Konarskio g. 49, Vilnius).

Nacionalinis diktantas rengiamas jau septintą kartą.
Nacionalinis diktantas rengiamas jau septintą kartą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2014, 12:07 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:22 AM

„Šiemet slenkstis į konkurso finalą – 3 klaidos. Šįkart konkurse dalyvavo ne tik dvigubai daugiau žmonių, bet ir jų raštingumo lygis buvo geresnis. Pirmojo etapo dalyviai, rašę Giedros Radvilavičiūtės sukurtą tekstą „Skrydis“, dažniausiai klydo skirdami K. Donelaičio poemos „Metai“ citatą „Ratas ant ašies braškėdamas sukosi sunkiai“, – sakė Nacionalinio diktanto organizatorė, VšĮ Pilietinės minties instituto direktorė Vytautė Šmaižytė.

Šiemet jauniausiai diktanto dalyvei – 11 metų, vyriausiam – 88 metai.

Nacionalinį diktantą Lietuvoje ir užsienyje rašė daugiau nei 7000 žmonių. Į konkurso finalą, kuris bus tiesiogiai transliuojamas per LRT Kultūros kanalą, kviečiami 104 asmenys.

Šiais metais diktantas daug aktyviau rašytas ir namuose. Konkurso organizatoriams paštu atsiųsta per 200 diktantų – dvigubai daugiau nei pernai. Paštu diktantą atsiuntę gyventojai antrame konkurso etape nedalyvauja, tačiau jų darbai bus ištaisyti, o konkurso partneris Lietuvos paštas juos artimiausiu metu išsiųs autoriams.

„Esame viena didžiausių ne tik valstybės valdomų, bet ir visos šalies įmonių, todėl didelį dėmesį skiriame socialiniams projektams, kurie prisideda prie tautiškumo ir pilietiškumo skatinimo. Nacionalinis diktantas ir yra toks projektas, kurio vertybės mums artimos, todėl džiaugiamės galėdami prisidėti prie šios visai Lietuvai ir gimtajai kalbai svarbios iniciatyvos“, – teigė Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė.

Nacionalinis diktantas rengiamas jau septintą kartą. Dėl raštingiausiojo vardo varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.