VTEK reabilitavo žinomą gamtininką S.Paltanavičių

Žinomas gamtininkas, Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Biologinės įvairovės skyriaus vyriausiasis specialistas Selemonas Paltanavičius nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 19, 2014, 5:14 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:03 AM

Aplinkos ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus vyriausiasis specialistas S.Paltanavičius į etikos sargų akiratį pateko, nes vizavo šios ministerijos ir VšĮ Gamtos paveldo fondo paslaugų pirkimo sutartį dėl Lūšių ir didžiųjų apuokų veisimo nelaisvėje programų įgyvendinimo, paslaugų atlikimo aktą bei perdavimo ir priėmimo aktus.

„Komisija neturi duomenų, kurių pagrindu būtų galima teigti, jog S.Paltanavičius turėjo asmeninį interesą dėl VšĮ Gamtos paveldo fondo vykdomo projekto Dėl „Lūšių ir didžiųjų apuokų veisimo nelaisvėje programų įgyvendinimo“, – konstatavo VTEK.

VTEK priėmė ir kitus sprendimus. Komisija UAB „Busturas“ direktoriui Tomui Bieliauskui rekomendavo užtikrinti, kad šios savivaldybės bendrovės tarnybiniai automobiliai būtų naudojami tik tarnybos reikmėms, nustatant tvarką, užtikrinančią veiksmingą šio principo laikymosi priežiūrą.

VTEK UAB „Busturas“ generalinio direktoriaus elgesį svarstė, nes dienraščio „Šiaulių kraštas“ 2013 m. spalio 24 d. ir 30 d. publikacijose buvo nurodoma, esą savivaldybės įmonės UAB „Busturas“ generalinis direktorius T.Bielinskas tarnybinius automobilius galbūt naudoja ir asmeniniais tikslais – kelionėms iš darbo Šiauliuose į namus Klaipėdoje ir pan.

Nesant pagrįstų duomenų, kad T.Bieliauskas UAB „Busturas“ tarnybinį transportą būtų naudojęs asmeniniais tikslais, tyrimą dėl jo elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms Komisija nutraukė.

Komisija taip pat nustatė, kad Vilniaus valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos direktorę pavadavusi Loreta Minkevičienė, siekdama užtikrinti darbo tęstinumą, pavedė sau prižiūrėti tarnybai pavestų funkcijų vykdymą, įstaigos darbuotojams, taip pat ir sau, skyrė vienkartinę išmoką. Šios įstaigos steigėja – Teisingumo ministerija, žinodama apie tarnyboje susidariusią situaciją, Komisijos nuomone, privalėjo nedelsiant reaguoti ir savarankiškai išspręsti galimo interesų konflikto situaciją, susijusią su jai pavaldžios įstaigos laikinu vadovo pavadavimu.

Dėl to VTEK Teisingumo ministerijai rekomendavo užtikrinti interesų konfliktų prevencijos priemones jai pavaldžioje įstaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.