D.Grybauskaitei - pasiūlymas iš ruso atimti medalį

Seimo vicepirmininkas liberalas Petras

D.Grybauskaitė sulaukė pasiūlymo atimti Sausio 13-osios atminimo medalį iš Kremliaus propagandos ruporo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
D.Grybauskaitė sulaukė pasiūlymo atimti Sausio 13-osios atminimo medalį iš Kremliaus propagandos ruporo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2014, 11:38 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:38 AM

„Rusų žurnalistas D.Kiseliovas savo šmeižikiška pastarojo meto veikla nuolat žemina apdovanotojo vardą. Šio veikėjo skleidžiama propaganda akivaizdžiai tyčiojamasi iš pamatinių laisvės ir nepriklausomybės vertybių.

Kadangi D.Kiseliovas išdavė Sausio 13-osios idealus, siūlau jį išbraukti iš atminimo medaliais apdovanotųjų sąrašo ir įpareigoti įstatymo nustatyta tvarka grąžinti skirtą valstybės apdovanojimą“, – pranešime cituojamas P.Auštrevičius.

D.Kiseliovui medalis skirtas 1994 metų sausio 11 dieną tuometinio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko dekretu.

Tuomet D.Kiseliovas kaip Rusijos valstybinės „Ostankino“ telekompanijos korespondentas Skandinavijos šalyse apdovanotas drauge su žinoma Rusijos žurnaliste Tatjana Mitkova, Rusijos tarpšakinio mokslinio-techninio komplekso „Akies mikrochirurgija“ direktoriumi Sviatoslavu Fiodorovu.

Medaliai jiems skirt minint Lietuvos laisvės gynėjų dieną ir trečiąsias tragiškųjų Sausio įvykių metines už Lietuvos nepriklausomybės gynimą ir prisidėjus prie Lietuvos Respublikos tarptautinio pripažinimo.

Sausio 13-osios atminimo medalis – Lietuvos valstybės apdovanojimas, skiriamas Lietuvos bei užsienio valstybių piliečiams, pasižymėjusiems ginant Lietuvos laisvę ir Nepriklausomybę 1991 metų sausio-rugsėjo mėnesiais.

Praėjusią savaitę D.Kiseliovas savo laidoje komentuodamas referendumo Kryme rezultatus pareiškė, kad „Rusija – vienintelė šalis pasaulyje, kuri gali paversti Jungtines Amerikos Valstijas radioaktyviais pelenais“.

Pagal įstatymą, prezidentas turi teisę apdovanotą asmenį išbraukti iš apdovanotųjų sąrašo, jeigu šio veikla žemina apdovanotojo vardą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.