Koalicija vėl klaus prezidentės apie Darbo partijos nuodėmes

Per dvi savaites nesulaukusi atsakymo iš Prezidentūros, kaip Darbo partija gali būti susijusi su Kremliumi, valdančiųjų partijų koalicinė taryba nutarė parašyti dar vieną laišką prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 20, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:22 AM

„Nutarėme kreiptis antrą kartą. Galbūt prezidentė buvo labai užsiėmusi ir neturėjo laiko atsakyti į pirmą mūsų kreipimąsi", – ketvirtadienį sakė socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

Pati prezidentė valdančiųjų raginimus patikslinti savo įtarimus dėl Darbo partijos ignoruoja. Ji premjerui Algirdui Butkevičiui pareiškė negalinti apie tai kalbėti, nes ši informacija neva yra slapta.

Tiesa, ji atskleidė, kad kalbėdama apie Darbo partijos grėsmes minty turėjo partijos garbės pirmininką Viktorą Uspaskichą, kuris yra dažnas svečias Rusijoje.

Valdančiosios Darbo partijos vadovams įtaką gali daryti Rusijos vadovybė, todėl partijos atstovai nebus kviečiami į pasitarimus dėl šalies gynybos klausimų. Apie tai mėnesio pradžioje paskelbė prezidentė D.Grybauskaitė.

„Norėčiau labai atvirai pasakyti, kad kai sprendžiami Lietuvos, taip pat ir NATO, apginamumo klausimai, Darbo partijos kandidatų ir ypač vadovų kviesti negalėsiu. Turime žinių, kad šios partijos vadovai gali būti įtakojami Kremliaus, – kalbėjo šalies vadovė. – Todėl aiškiai noriu pareikšti Lietuvos žmonėms, kad Lietuvos ir NATO šalių gynyba nebus šios partijos interesų rate.“

Darbo partija paneigė šiuos kaltinimus ir pagrasino inicijuoti apkaltą prezidentei, jei ji nepaneigs savo žodžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.