R.Paksas jaučia naujus sąmokslus

Į prezidento rinkimų maratoną neįleistas „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas įtaria, kad Konstitucinis Teismas ir toliau nusistatęs prieš jį.

R.Paksas šiemet negalės kandidatuoti prezidento rinkimuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Paksas šiemet negalės kandidatuoti prezidento rinkimuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 20, 2014, 3:33 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:22 AM

Primename, kad ketvirtadienį Konstitucinis Teismas nutarė nenagrinėti Seimo kreipimosi, ar Prezidento rinkimų įstatymas neprieštarauja Konstitucijai, nes šį klausimą jis jau kartą svarstė. Tai galutinai palaidojo R.Pakso viltis dalyvauti gegužę vyksiančiuose rinkimuose, nes kreipimasis į teismą buvo sukurptas norint padėti R.Paksui.

Jis ketvirtadienį stebėjosi, kad teismas taip greitai atsisakė nagrinėti Seimo kreipimąsi, nes jį gavo tik prieš vieną dieną.

„Aš niekuomet nesutiksiu su tokiu sprendimu. Niekuomet nesutiksiu, kad didelė dalis Lietuvos piliečių yra nušalinti nuo rinkimų. Aš manau, kad tokiu atveju rinkimai bus nei demokratiški, nei teisiški, – kalbėjo R.Paksas. – Manau, kad prokūriška dvasia (kalbama apie buvusį teisėją Egidijų Kūrį) ar šmėkla dar klajoja po Konstitucinio Teismo rūmus ir neleidžia jiems priimti tokių sprendimų, kurie būtų naudingi Lietuvos piliečiams.“

Jis kol kas neatskleidžia, ar dėl to kreipsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą, ar partija ketina prezidento rinkimuose remti kokį nors kitą kandidatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.