Seime užkirstas kelias D.Grybauskaitės akistatai su prokurorais

Seimas ketvirtadienį atsisakė svarstyti Darbo partijos atstovo Artūro Paulausko siūlymą, kad prezidentas galėtų būti apklausiamas prokurorų neatsižvelgiant į tai, ar jis to nori, ar ne.

D.Grybauskaitei bandyta pakenkti prieš pat rinkimus?<br>Nuotr. iš archyvo
D.Grybauskaitei bandyta pakenkti prieš pat rinkimus?<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 20, 2014, 10:45 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:42 AM

Seimo opozicija įtarė, kad tokią pataisą A.Paulauskas teikė norėdamas pakenkti savo varžovei Daliai Grybauskaitei, kuri teoriškai galėtų būti apklausta vykdant tyrimą dėl slaptos Valstybės saugumo departamento pažymos nutekinimo.

Dabar įstatymas nurodo, kad prezidentas gali būti apklausiamas savo rezidencijoje tik gavus jo sutikimą. A.Paulauskas siūlo atsisakyti nuostatos, kad prezidentas turi duoti sutikimą jį apklausti.

„Prezidento privilegija nesutikti duoti parodymus trukdo ginti valstybės viešuosius interesus. Toks teisinis reguliavimas visiškai prasilenkia su Konstitucijoje įtvirtintais teisinės valstybės, teisingumo bei lygiateisiškumo principais“, – įsitikinęs A.Paulauskas.

Tačiau opozicija mano, kad siūlydamas tokias įstatymo pataisas A.Paulauskas bando pakenkti būtent D.Grybauskaitei prieš pat prezidento rinkimus.

„Vien bet kokio prokuroro sprendimas apklausti prezidentą prieš pat rinkimus gali menkinti jo autoritetą“, – sakė Seimo narys Jurgis Razma.

Opozicijos ir socialdemokratų balsais Seimas nutarė išbraukti A.Paulausko siūlymą iš ketvirtadienio posėdžių darbotvarkės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.