„Akropolį“ grasinęs susprogdinti paauglys smaginasi ir toliau

Ketvirtadienį vakare Šiauliuose apie neva „Akropolio“ požeminėje aikštelėje padėtą sprogmenį pranešęs ir sumaištį sukėlęs paauglys smaginasi ir toliau.

Ketvirtadienį vakare gavus pranešimą apie požeminėje Šiaulių „Akropolio“ stovėjimo aikštelėje padėtus sprogmenis iš pastato buvo evakuoti visi žmonės.<br>R.Vitkaus nuotr.
Ketvirtadienį vakare gavus pranešimą apie požeminėje Šiaulių „Akropolio“ stovėjimo aikštelėje padėtus sprogmenis iš pastato buvo evakuoti visi žmonės.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-03-21 16:20, atnaujinta 2018-02-15 05:38

Penktadienį Šiaulių policijos pareigūnai gavo pranešimų apie neva užminuotą areną ir prie „Akropolio“ esančioje stovėjimo aikštelėje padėtus sprogmenis.

Ketvirtadienio vakarą po gauto pranešimo buvo pradėtas vykdyti planas „Skydas“ ir iškviesti „Aro“ išminuotojai, o po penktadienį gautų pranešimų tokių griežtų priemonių nesiimta – telefonu skambinusio paauglio nurodytas vietas apžiūrėjo policijos pareigūnai ir apsaugos tarnybų darbuotojai.

Teko evakuoti žmones

Apie „Akropolio“ požeminėje automobilių stotelėje neva padėtus sprogmenis ketvirtadienį vakare Bendrajam pagalbos centrui (BPC) buvo pranešta 20 val. 6 min. iš Tilžės gatvėje esančio taksofono.

Gavus šį pranešimą buvo skubiai evakuoti visi pastate buvę žmonės. Šiaulių „Akropolio“ atstovo spaudai Frederiko Jansono teigimu, per dešimt minučių buvo evakuota apie tūkstantį žmonių.

Požeminėje automobilių aikštelėje iki patikrinimo pabaigos liko apie 150 automobilių.

Kadangi rinktinės „Aras“ išminuotojai į Šiaulius atvyko apie 23 valandą ir dar porą valandų ieškojo sprogmenų, savo automobilius savininkams teko palikti visai nakčiai.

Kad pranešimas apie „Akropolyje“ padėtus sprogmenis buvo melagingas, požeminę automobilių stovėjimo aikštelę apžiūrėję „Aro“ išminuotojai konstatavo 1 val. 10 min.

Plano „Skydas“ nevykdė

Dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sumaištį sukėlusiam paaugliui šis pokštas tikriausia patiko.

Penktadienį ryte Bendrasis pagalbos centras sulaukė pranešimo apie Šiaulių arenoje padėtus sprogmenis. Jiems telefonu paskambinusį paauglį BPC operatoriai sujungė su Šiaulių apskrities policijos komisariato budėtoju.

Policijos pareigūno kamantinėjamas paauglys sutriko ir ėmė painiotis. Vaikinas netgi negalėjo nurodyti, kokioje arenoje: Šiaulių arenoje ar prekybos centre „Arena“ padėti sprogmenys.

Įvertinę visas aplinkybes policijos pareigūnai nusprendė plano „Skydas“ nevykdyti, o pranešėjo nurodytus objektus kartu su apsaugos tarnybų darbuotojais apžiūrėjo patys.

Niekdarys intensyviai ieškomas

Nepavykus sukelti sumaišties, spėjama, tas pat paauglys popietę vėl paskambino BPC ir pranešė apie netoli Šiaulių „Akropolio“ esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje neva padėtą sprogmenį.

Pareigūnai ir šįkart nusprendė nevykdyti plano „Skydas“ ir nurodytą vietą apžiūrėti patys.

Pranešimais apie įvairiose vietose neva padėtus sprogmenis šiauliečių rimtį trikdantis niekdarys ieškomas.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, yra baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.