Lietuva siūlo nedelsiant stiprinti NATO karinį buvimą regione

Lietuvos gynybos

Siūloma nedelsiant stiprinti Aljanso karinį buvimą regione, įskaitant NATO infrastruktūros plėtrą ir pratybų mastą regiono valstybėse.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Siūloma nedelsiant stiprinti Aljanso karinį buvimą regione, įskaitant NATO infrastruktūros plėtrą ir pratybų mastą regiono valstybėse.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 21, 2014, 4:23 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:38 AM

Jis taip pat pabrėžė poreikį nedelsiant stiprinti Aljanso karinį buvimą regione, įskaitant NATO infrastruktūros plėtrą ir pratybų mastą regiono valstybėse. Apie tai rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

„Šiandien jau niekas neabejoja, kad saugumo situacija Europoje reikalauja nedelsiant imtis praktinių žingsnių užtikrinant patikimą savo narių teritorijos gynybą“, - pabrėžė V.Urbelis.

Gynybos politikos direktoriai akcentavo, kad Rusijos agresijos Ukrainoje fone NATO turėtų peržiūrėti grėsmių supratimą ir imtis kitų atsakomųjų priemonių garantuojant savo narių ir partnerių saugumą.

Susitikimo metu taip pat buvo akcentuota, kad saugumo krizė Europoje dar labiau paskatins Aljanso nares persvarstyti savo gynybos biudžetus.

NATO gynybos politikos direktorių susitikimas - tai 28 NATO šalių pareigūnų formatas, skirtas neformaliai apsikeisti nuomonėmis svarbiausiomis NATO darbotvarkės temomis. Šis susitikimas padės pasiruošti būsimiems NATO gynybos ir užsienio reikalų ministrų susitikimams ir rugsėjo mėnesį Velse vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.