„Parkomatams“ Panevėžyje vaikščioti nebereikės

Iš Panevėžio gatvių išnyks pinigus už mašinų stovėjimą renkantys budėtojai, kurie buvo vadinami „vaikščiojančiais parkomatais“. Po savaitės mieste pradės veikti 30 naujai įrengtų pinigų rinkimo automatų, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Mar 23, 2014, 4:50 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:44 AM

Panevėžys buvo likęs vienintelis iš didžiųjų miestų, kur mokestį iš vairuotojų rinkdavo oranžines liemenes dėvintys kontrolieriai.

Visuose kituose miestuose yra pastatyti aparatai, kuriuose patys vairuotojai gali sumokėti už automobilių statymą.

Iki šiol automobilį apmokestinamose miesto vietose pasistatęs vairuotojas turėdavo sumokėti 2 litus. Už šią sumą gautas bilietas galiodavo visą dieną.

Nuo balandžio 1-osios mokestis už automobilio statymą miesto centre pasikeis. Valanda bus įkainota 1 litu, o mėnesinis bilietas – 80 litų. Tie, kurie norės įsigyti metinį leidimą, turės pakloti 700 litų.

Atsiradus parkomatams pinigų rinkliava užsiims „Panevėžio būstas“. Būtent ši bendrovė ir pastatė mieste naujus įrenginius. Vienas jų kainavo 18 tūkstančių litų.

Kita savaitė bus paskutinė darbo savaitė kontrolieriams, dirbusiems miesto gatvėse visais metų laikais, per šaltį ir karštį. 15 žmonių bus atleista iš darbo.

Miestiečiai buvo ypač pamėgę šalia Laisvės aikštės dirbančią kontrolierę 59-erių Marytę Adomėnienę, kuri kiekvienos šventės proga pralinksmindavo savo klientus. Prieš Velykas ji persirengdavo Kiškiu arba Velykų Bobute, o artėjant Naujiesiems metams pasipuošdavo kokia nors kauke.

Bendrovė „Panevėžio būstas“ jau priėmė 6 naujus kontrolierius. Tačiau jie dirbs kitokį darbą – fiksuos pažeidėjus, kurie nemokamai bus pastatę savo automobilį.

Anksčiau su tokiais „taupytojais“ kariaudavo „oranžinės liemenės“. Kontrolieriai skųsdavosi, kad kartais tekdavo išklausyti labai nemalonių pažeidėjų žodžių. Šie savivaldybės darbuotojai per metus surinkdavo iki 400 tūkstančių litų.

Dabar nusprendusieji rizikuoti ir nesumokėję už mašinos stovėjimą baudžiami nuo 80 iki 140 litų siekiančiomis baudomis. Numatyta susitaikymo galimybė, kai sumokėjus iki nurodytos datos baudą galima susimažinti 50 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.