Teatre ir kine aktoriams per ankšta

Vaidinu ir televizijoje, ir teatre, todėl galiu palyginti šias dvi sferas. Teatre vaidmenis repetuojame kelis mėnesius, o televizijoje tenka suktis kur kas greičiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Edita Užaitė

2014-03-23 17:35, atnaujinta 2018-02-15 04:40

Vesdami televizijos laidas ar jose filmuodamiesi aktoriai paprastai pasitelkia bruožus tų personažų, kuriuos yra kūrę.

Laidoje „Viskas bus gerai!” („Lietuvos ryto” televizija), kurią vedu su Renata Mikailionyte ir Raminta Stanaityte, kuriu atsipalaidavusios, tačiau tuo pat metu smalsios ir drąsios moters vaidmenį.

Laidoje savo pašnekovų klausinėju tokių dalykų, kurių realiame gyvenime gal ir nedrįsčiau klausti. Net ir geriems pažįstamiems į sielą nelendu. O studijoje aš kitokia.

Tad laidai kruopščiai rengiuosi, domiuosi būsimo svečio gyvenimu ir veikla. Man pasisekė, kad iki šiol visi laidos pašnekovai buvo įdomūs, todėl vaidinti susidomėjusios nereikia – dažnai iš nuostabos žandikaulis pats nukąra.

Atsiranda ir drąsos klausinėti, ir lengvumo jausmas. Laida tampa tarsi žaidimu. Ypač įdomu buvo kalbėtis su kolega Giedriumi Savicku. Jei prodiusuočiau kokią nors televizijos laidą, būtinai jį kviesčiau jos vesti.

Taip pat norėčiau dažniau TV ekrane matyti Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę, Marių Repšį, Tomą Vaškevičiūtę. Kartais sakoma, kad aktoriai neturėtų vesti televizijos laidų. Esą jie turi vaidinti, o vesti laidas – žurnalistų darbas.

Žinoma, niekada negalėčiau vesti publicistikos, tiriamosios žurnalistikos laidų, tokių kaip Rūtos Janutienės „Nuoga tiesa” ar „Patriotai” („Lietuvos ryto” televizija). Taip pat neįsivaizduoju savęs vedančios informacines televizijos laidas.

Tai daryti turi profesionalai. O vesti pramoginio pobūdžio laidas daug aktorių puikiausiai gali. Niekuomet nesutikčiau dalyvauti, pavyzdžiui, šokių projektuose. Jeigu norėsiu išmokti šokti, imsiu lankyti šokių pamokas. Nebūtina dėl to lįsti į televiziją.

Mėgstu Rusijos televizijos kanalus – jų šou spalvingi, o serialai puikiai pastatyti. Aktoriai vaidina profesionaliai, subtilus humoro jausmas.

Negalėčiau sakyti, kad esu didelė lietuviškų TV serialų mėgėja, tačiau daugelis juose vaidinančių aktorių – tikri profesionalai. Įvairius vaidmenis puikiai atlieka T.Vaškevičiūtė, Andrius Bialobžeskis.

Lietuva maža, todėl ir aktorių pasirinkimas nėra didelis. Kartais tą patį aktorių matai ir laidoje, ir po jo rodomame filme, ir per jį transliuojamoje reklamoje. Tuomet atrodo, kad vienas žmogus užkariavo visą TV eterį.

Maždaug prieš pusmetį panašiai buvo atsitikę ir man. Ėmiau save erzinti, todėl nusprendžiau kurį laiką televizijoje rodytis mažiau. Niekuomet nesutikčiau dalyvauti šokių projektuose. Jeigu norėsiu išmokti šokti, imsiu lankyti pamokas. Nebūtina dėl to lįsti į televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.