A.Kubilius A.Skardžiaus komisijos veiklą vadina „kenkėjiška“

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius „atvirai kenkėjiška“ pavadino energetikos reikalus tyrusio Artūro Skardžiaus ir jo vadovaujamos laikinosios komisijos veiklą.

A.Skardžius.<br>T.Bauro nuotr.
A.Skardžius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 24, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:16 AM

„Nepaisant jau anksčiau pačiai komisijai slaptame posėdyje išsakyto Valstybės saugumo departamento (VSD) perspėjimo dėl Rusijos spec. tarnybų pastangų (diskredituoti svarbiausius strateginius energetikos projektus – ELTA), nepaisant paties Premjero praeitą savaitę išsakyto perspėjimo Skardžiui, nepaisant „Klaipėdos naftos“ vadovo atviro įvardijimo, (...) ponas Skardžius atrodo nesiruošia sustabdyti savo atvirai kenkėjiškos veiklos“, – sakė A.Kubilius per spaudos konferenciją Seime.

Opozicijos lyderis atkreipė dėmesį, kad komisijos išvados su tyrimo metu gauta informacija neturi nieko bendra.

„Dalis labai svarbios informacijos, nesutampančios su p. Skardžiaus požiūriu yra nuslepiama“, – teigė A.Kubilius minėdamas, pasak jo, melagingus teiginius, kad suskystintų dujų terminalui pasirinktas laivo nuomos finansinis modelis esą yra nuostolingas.

„Modelio pagrįstumą tikrino ir Valstybės kontrolė, ir Energetikos ministerijos nusamdyti nepriklausomi auditoriai. Visi padarė išvadą, kad finansinis modelis yra pagrįstas ir atitinka pasaulinius standartus. Komisija buvo apie tai informuota, bet A.Skardžius savo išvadose tai nuslėpė, ir bando teigti priešingai.

Iš pradžių atrodė, kad A.Skardžiui tiesiog neužtenka išminties patirties ir elementaraus politinio padorumo tyrimą daryti solidžiai ir objektyviai, bet kuo toliau tuo labiau matau, kad už nesibaigiančių pastangų slypi nesustojantis noras svarbiausius energetikos projektus diskredituoti. Kaip sako VSD, to siekia ir spec. tarnybos“, – teigė A.Kubilius.

Opozicijos lyderis atkreipė dėmesį, kad VSD savo viešai paskelbtame dokumente rašo apie Rusijos pastangas diskredituoti svarbiausius energetikos projektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?