Hagoje - trumpas B.Obamos ir D.Grybauskaitės pokalbis

Pirmąją Hagos viršūnių susitikimo dieną Lietuvos prezidentė dalyvavo diskusijose, kaip užtikrinti branduolinę saugą ir saugumą pasaulyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2014, 5:57 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:00 AM

Pirmąją Hagos viršūnių susitikimo dieną Lietuvos prezidentė dalyvavo diskusijose, kaip užtikrinti branduolinę saugą ir saugumą pasaulyje.

Su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu D.Grybauskaitė aptarė dvišalius santykius, taip pat prisiminė susitikimą Kinijoje šalies vadovės vizito metu.

Kartu su pasaulio šalių vadovais šalies vadovė dalyvavo diskusijoje, kokie yra galimi branduolinio ginklo platinimo scenarijai ir kaip išnaudoti esamas priemones kovojant su grėsmėmis tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygiu.

Prezidentės teigimu, branduolinė sauga neturi sienų, todėl tai yra visos tarptautinės bendruomenės pareiga ir atsakomybė. Anot jos, Lietuvai ypač aktualu, kad mūsų pasienyje planuojamos bei statomos atominės elektrinės atitiktų aukščiausius branduolinės saugos reikalavimus, o šiuos projektus vykdančios Rusija ir Baltarusija skaidriai įgyvendintų visas tarptautines sutartis, tarp jų ir Espoo konvenciją.

Hagos viršūnių susitikimo tikslas - stiprinti branduolinį saugumą ir saugą, didinti skaidrumą bei pasitikėjimą tarp šalių, kurios vysto ir kurioms įtakos turi branduolinių objektų statybų projektai.

Hagos viršūnių susitikime taip pat dalyvauja Jordanijos Karalius Abdullah II, JAV Prezidentas Barackas Obama, Prancūzijos Prezidentas Francois Hollande'as, Kinijos Prezidentas Xi Jinpingas, Turkijos Prezidentas Abdullah Gulas, Nyderlandų Premjeras Markas Rutte, Vokietijos Kanclerė Angela Merkel, Jungtinės Karalystės Ministras Pirmininkas Davidas Cameronas, Švedijos ir Danijos Premjerai, JT Generalinis Sekretorius Ban Ki-moonas, ES Vadovai José Manuelis Barroso ir Hermanas Van Rompuy, TATENA generalinis direktorius Yukiya Amano, Interpolo Generalinis Sekretorius Ronaldas K.Noble ir delegacijų atstovai iš 53 valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.