Iš prezidento rinkimų krinta du žaidėjai

Du iš dvylikos pretendentų į prezidentus pripažino nesurinkę 20 tūkst. Lietuvos gyventojų parašų, kad galėtų toliau dalyvauti prezidento rinkimuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 24, 2014, 9:54 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:26 AM

Iš rinkimų kovos šią savaitę turėtų pasitraukti mažai kam žinomas vairuotojas Jonas Lašinis ir nepriklausomybės akto signataras Rolandas Paulauskas. Taigi pretendentų į prezidentus liks ne daugiau kaip dešimt.

Pirmasis pretendentas į prezidentus teigia surinkęs tik apie tūkstantį parašų. Interete už jį pasirašė apie 150 žmonių.

Kiek parašų surinkta už R.Paulauską neaišku, tačiau pats pretendentas į prezidentus pirmadienį portalui lrytas.lt pripažino, kad surinkti reikiamą kiekį beviltiška.

„Man parašus rinko tie patys žmonės, kaip ir už referendumą dėl žemės. Deja, jų entuziazmas greitai nuslūgo. Jie galvojo, kad žmonės pasirašinės taip pat energingai kaip už referendumą, tačiau taip neatsitiko“, - pripažino R.Paulauskas.

Jis mano, kad jam koją pakišo nedidelis žinomumas ir tai, kad jo neremia jokia partija, kuri padėtų rinkti parašus.

„Referendumas žmonėms buvo svarbesnis. Deja, bet mūsų lūkesčiai dėl rinkimų buvo kur kas geresni nei realybė“, - pripažino politikas.

Rėmėjų parašus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) būtina pateikti iki ketvirtadienio vakaro. Tai jau praėjusią savaitę padarė Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, atnešę gerokai daugiau parašų nei reikia.

Reikiamą 20 tūkst. parašų kiekį tikrai surinkę skelbiasi prezidentės Dalios Grybauskaitės, socialdemokrato Zigmanto Balčyčio, Vilniaus mero Artūro Zuoko bei „valstiečio“ Broniaus Ropės štabai.

D.Grybauskaitė yra vienintelė pretendentė, kuri surinko minimalų būtiną parašų kiekį elektroniniu būdu.

Norą dalyvauti prezidento rinkimuose taip pat pareiškė Seimo nariai Linas Balsys, Naglis Puteikis, taip pat verslininkai Kristina Brazauskienė ir Vladas Lašas. Jie dar skaičiuoja surinktus parašus, todėl nėra tikri, ar galės kandidatuoti į prezidento postą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.