Kaune rasta kolba su gyvsidabriu

Pirmadienio rytą ant kojų buvo sukeltos Kauno specialiosios tarnybos – šalia Kauno zoologijos sodo esančiame parke rasta 1 litro talpos kolba su gyvsidabriu.

Ugniagesiai pavojingą radinį perdavė civilinės saugos specialistams.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Ugniagesiai pavojingą radinį perdavė civilinės saugos specialistams.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-24 12:30, atnaujinta 2018-02-15 04:16

Manoma, jog kažkas tokiu būdu atsikratė pavojingo metalo. Kolba buvo padėta atviroje vietoje – šalia takelio, vedančio į vaizdingą A.Mickevičiaus slėnį.

10 val. 21 minučių gavus pranešimą apie pavojingą radinį į Radvilėnų plentą išvyko gausios ugniagesių gelbėtojų ir policijos pajėgos.

7 kilogramus sveriančią 1 litro talpos kolbą su gyvsidabriu gelbėtojai įdėjo į kibirą, kad į aplinką nesklistų pavojingi garai, radinys buvo užpiltas vandeniu.

Kolba su gyvsidabriu buvo perduota civilinės saugos specialistams. Jie radinį patikėjo saugoti antrinių žaliavų perdirbimu užsiimančiai įmonei.

Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus sakė, jog toks didelis gyvsidabrio kiekis vienoje vietoje randamas retai. „Matyt, gyvsidabrio savininkas norėjo juo atsikratyti, arba tyčia pakenkti. Ne visi kauniečiai žino, jog gyvsidabriu galima atsikratyti legaliai, pranešti ugniagesiams, Civilinės saugos skyriui. Mokėti už tai nereikia „Kauno švara“ nemokamai paima gyvsidabrį“, - aiškino G.Jankus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.