A.Skardžiaus komisija nebeprašo pratęsti jos veiklą

Šio audito išvadą turėtų būti pateikiama Seimui.

Artūro Skardžiaus vadovaujamos Seimo komisijos išvadoms dėl suskystintų gamtinių dujų (SGD) projekto nepritarė premjeras.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Artūro Skardžiaus vadovaujamos Seimo komisijos išvadoms dėl suskystintų gamtinių dujų (SGD) projekto nepritarė premjeras.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 25, 2014, 6:11 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:17 AM

„Radome sprendimą“, - BNS patvirtino socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Pasak jos, jeigu pavyks, komisija trečiadienį bandys patvirtinti išvadą ir Seimui pateikti atsakymus į visus jai suformuluotus klausimus, kurių buvo 21.

B.Vėsaitės teigimu, tais klausimais, kuriais norėta dar pasiaiškinti ir siūlyta pratęsti komisijos veiklą, irgi bus bandoma rasti bendrą sutarimą.

Komisijos vadovas socialdemokratas Artūras Skardžius BNS taip pat patvirtino, kad prie komisijos veiklos pratęsimo nebebus grįžtama.

„Komisija apsispręs, bet toks siūlymas yra - komisijos darbą baigti ir nebetęsti nė vieno klausimo svarstymo“, - teigė A.Skardžius.

Vienas komisijos siūlymų bus atlikti nepriklausomą SGD terminalo projekto auditą, kai terminalo statyba bus baigta. Tokį pasiūlymą antradienį pateikė premjeras Algirdas Butkevičius ir Seimo socialdemokratai.

Šio audito išvadą turėtų būti pateikiama Seimui.

„SGD terminalo projektas turi būt įgyvendintas iki gruodžio 3-osios, bet premjeras sako, kad bus anksčiau, tai ir auditas turėtų būti pradėtas anksčiau“, - BNS sakė A.Skardžius.  

Išvadas komisija dėl jai Seimo suformuluotų klausimų parlamentarams turi pateikti iki kovo 28-osios.  

Seimas antradienį svarstė komisijos siūlymą pratęsti jos veiklą ir iki Kalėdų leisti papildomai tirti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje projektą.

Tęsti komisijos veiklą dėl SGD terminalo prašė šeši komisijos nariai: socialdemokratai Birutė Vėsaitė, A.Skardžius bei Eduardas Šablinskas, „darbiečiai“ Raimundas Paliukas ir Kęstutis Daukšys bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos narys Michalas Mackevičius, taip pat Drąsos kelio frakcijos atstovas Valdas Vasiliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.