Merginą nokautavęs bušido kovotojas tapo P.Šliužo armijos kariu

Kovinių sporto šakų meistras, ryšiais su nusikalstamu pasauliu įtariamas kaunietis Remigijus Morkevičius antradienį Seime protestavo prieš ketinimus leisti užsienio šalių piliečiams įsigyti Lietuvoje žemės.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2014-03-25 22:07, atnaujinta 2018-02-15 03:11

Bušido kovotojas lygiai prieš metus išgarsėjo, kai Kaune sumušė merginą ir pasipriešino jį sulaikyti bandžiusiems pareigūnams.

Tačiau Seime antradienį sportininkas elgėsi lyg taikus avinėlis, nors euroskeptikams nepavyko pasiekti, kad referendumas dėl žemės pardavimo vyktų gegužės 25-ąją kartu su Europos Parlamento rinkimais.

Skirtingai nei kiti referendumo iniciatoriaus ūkininko Pranciškaus Šliužo vedami rėksmingi aktyvistai, kurie plūdo jiems neįtikusius Seimo narius, R.Morkevičius klausydamas oponentų argumentų parlamente emocijų nereiškė.

Pats žemės neturi

Iš pažiūros kuklus sportininkas, vilkintis ne sportinį, o medžiaginį kostiumą, portalui lrytas.lt pasakojo esąs susirūpinęs Lietuvos ateitimi. R.Morkevičius dar nepriklauso jokiai euroskeptikų partijai, tačiau neatmetė galimybės ateityje aktyviau dalyvauti politikoje.

„Man aktualu viskas, kas vyksta Lietuvoje, pats auginu vaiką, domiuosi, kas čia vyksta, kokia bus mano ateitis. Jei žemė  priklausys užsieniečiams, manau, kad pelnas išeis iš Lietuvos", – pasakojo sportininkas.

R.Morkevičius teigė neturintis žemės ūkio paskirties žemės, tačiau jos turi giminaičiai.

Jis norėtų, kad tauta per referendumą uždraustų užsieniečiams pirkti žemės Lietuvoje, ir apgailestavo, jog Seime nėra daug referendumo rėmėjų.

„Mano diedukas buvo partizanas, giminaičiai buvo ištremti į Sibirą. Aš todėl ir prijaučiu šiam judėjimui", – aiškino sportininkas.

Vogė ir mušė

Pernai pavasarį būdamas girtas Kauno senamiestyje prie baro jis tyčia koja spyrė nepažįstamai merginai į galvą, ją sužalojo ir bandė pasprukti, o sulaikomas priešinosi policijos pareigūnams, su jais susimušė.

„Aš tos mergaitės nesu matęs, jos net neatsimenu. Tuo metu buvau geros nuotaikos, šventėme draugo gimtadienį, buvau šiek tiek išgėręs. Nepadauginęs, neagresyvus, geros nuotaikos. Taip išėjo, kad maivydamasis koja jai kažkur užkabinau. Tada išsigandau ir pabėgau. O dabar išeina, jog būdamas kovotojas tik merginas muši. 20 metų į sportą įdėjau, įsijungiu „Google“ ar kur, visur tik rašoma, koks aš parazitas ar baisus demonas“, – prasidėjus teismams savo paties elgesio suformuotais padariniais piktinosi R.Morkevičius.

Už šį poelgį kovotojui teismas skyrė 520 litų baudą ir aštuoniems mėnesiams apribojo laisvę. Sportininkas su teisėsauga reikalų turėjo jau ne kartą. Olandijoje jis buvo pagautas iš parduotuvės vagiantis batus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.