Premjeras nepritaria A.Skardžiaus išvadoms dėl SGD terminalo

Premjeras Algirdas Butkevičius sako

A.Butkevičius sako nepritariantis jo partiečio socialdemokrato A.Skardžiaus vadovaujamos Seimo komisijos išvadoms.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičius sako nepritariantis jo partiečio socialdemokrato A.Skardžiaus vadovaujamos Seimo komisijos išvadoms.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 25, 2014, 11:46 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:36 AM

„Dėl Seimo tyrimo komisijos išvadų premjeras šiandien pristatė pasiūlymą, kuriame siūlomi du pakeitimai dėl Seimo tyrimo komisijos išvadų ankstesnio varianto. Pirma – pritarti tyrimo komisijos išvadoms, išskyrus 4 str. 5, 11 punktams, o tiksliau, nepritarti išvadoms dėl SGD terminalo. Antra - siūlyti Seimui įpareigoti Vyriausybę įgyvendinus projektą atlikti nepriklausomą auditą“, - premjero poziciją perdavė jo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Anot jos, premjero manymu, komisijos darbas dėl SGD projekto neturėtų būti pratęstas, o Seimas įpareigotų Vyriausybę vėliau atlikti auditą.

Parlamentinė laikinoji tyrimo komisija, kuri aiškinosi buvusios Vyriausybės veiklą energetikoje, Seimui teikia išvadas ir pasiūlymus dėl 20-ies jai suformuluotų klausimų, bet prašo leidimo pratęsti veiklą, papildomai iki Kalėdų tiriant SGD terminalo projektą.

Tokį Seimo nutarimą prašo priimti šeši valdančiajai koalicijai priklausantys komisijos nariai: socialdemokratai Birutė Vėsaitė, Artūras Skardžius bei Eduardas Šablinskas, „darbiečiai“ Raimundas Paliukas ir Kęstutis Daukšys bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos narys Michalas Mackevičius, taip pat Drąsos kelio frakcijos atstovas Valdas Vasiliauskas. Atitinkamo nutarimo projektas užregistruotas Seime ir bus teikiamas antradienį.

SGD terminalo projektą įgyvendinančios bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovas sako, jog A.Skardžiaus komisijos išvados neatitinka tikrovės ir kenkia projektui. Rokas Masiulis įspėja, jog dabar pagal planą įgyvendinamas projektas gali vėluoti ar pabrangti.

Planuojama, kad SGD terminalas pradės veikti šių metų gruodį ir sukurs sąlygas gamtinių dujų rinkai Lietuvoje. Pirmaisiais terminalo veiklos metais planuojama perpumpuoti apie 1 mlrd. kubų dujų, o jo pajėgumas ateityje galėtų siekti iki 3 mlrd. kubų. per metus

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.