Prezidentė metinį pranešimą šiemet skaitys anksčiau

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį Seime skaitys savo penktąjį metinį pranešimą.

D.Grybauskaitė ketvirtadienį Seime skaitys savo penktąjį metinį pranešimą.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Grybauskaitė ketvirtadienį Seime skaitys savo penktąjį metinį pranešimą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 25, 2014, 8:40 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:45 AM

Kaip pažymi D.Grybauskaitės vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė, šiemet metinis pranešimas bus perskaitytas anksčiau – prieš Prezidento rinkimų kampanijos pradžią.

„Prezidentė vykdo konstitucinę pareigą apžvelgti šalies vidaus ir užsienio politikos aktualijas, tai manau, kad pranešimas, kaip visuomet, bus skirtas joms. O aktualijų užsienio politikoje yra tokių, kurios verčia susimąstyti ir įvertinti, ką mes patys turėtume daryti artimiausiu metu. Saugumas, užsienio politika, ekonomika, kova su korupcija – temos, kurios tikrai yra aktualios ir išties labai svarbios kiekvienam Lietuvos piliečiui“, – interviu „Žinių radijui“ antradienio rytą sakė J.Neliupšienė.

Pagal tradiciją, kartu su Lietuvos parlamento nariais metinio Prezidentės pranešimo klausosi Vyriausybės vadovas ir ministrai, užsienio šalių ambasadoriai, Lietuvos teismų, Seimui atskaitingų institucijų vadovai, apskričių viršininkai, miestų ir rajonų merai, kiti svečiai.

Prezidento metinius pranešimus apie padėtį Lietuvoje, šalies vidaus ir užsienio politiką numato Konstitucija. Tačiau pagrindiniame šalies įstatyme nėra numatyta, kada toks pranešimas turėtų būti skaitomas. Pernai šalies vadovė metinį pranešimą pristatė birželio 11-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.