Seimas linkęs pratęsti A.Skardžiaus komisijos tyrimą

Seimas po svarstymo pritarė nutarimo projektui, kuriame iki šių metų gruodžio 23 d. siūloma pratęsti Artūro Skardžiaus vadovaujamos laikinosios komisijos tyrimą dėl suskystintų gamtinių dujų saugyklos.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 25, 2014, 12:20 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:33 AM

Antradienį už tai numatantį nutarimą, kurį pateikė komisijos pirmininkas Artūras Skardžius, po svarstymo balsavo 65 Seimo nariai, 34 buvo prieš, 7 parlamentarai susilaikė.

Antradienį po pietų planuojamas šio dokumento priėmimas.

Per papildomai suteiktą laiką komisija norėtų išsiaiškinti, „ar tiesa, kad AB „Klaipėdos nafta“ įsipareigojo už plaukiojančiosios suskystintų gamtinių dujų saugyklos nuomą mokėti 492 tūkst. litų per dieną, neatsižvelgdama į tai, ar ji bus naudojama“. Seimo nariai taip pat norėtų pasidomėti, ar tiesa, kad sutartyje dėl šios saugyklos nuomos nėra nurodyta likutinė saugyklos vertė.

Energetinius projektus tyrusi Seimo laikinoji tyrimo komisija patvirtino 20 išvadų iš 21 planuotos. Iki 2014 m. kovo 28 d. patvirtintas išvadas ir pasiūlymus komisija ketina pateikti Seimui.

Per diskusiją Seimo opozicija priekaištavo komisijai, kad jos darbas kenkia svarbiausių energetinių projektų įgyvendinimui, siekia juos kompromituoti. „Tai dar vienas būdas kompromituoti Lietuvos energetinį saugumą“,– sakė konservatorius Audronius Ažubalis.

Liberalas Eugenijus Gentvilas mano, kad ši komisija yra politinio revanšo įrankis.

„Tai yra politinio revanšo siekis prieš buvusią Vyriausybę. Komisija atliko didžiulį darbą, tačiau išvados yra netinkamos. Dar 9 mėnesius norime užsiimti politine propaganda, tame įžvelgiu kenkimą energetiniams projektams“, – sakė E. Gentvilas, pasiūlęs nepratęsti komisijos darbo.

Komisijos išvadomis pasipiktinęs ekspremjeras Andrius Kubilius mano, kad komisijos pirmininkas yra ne tik socialdemokratų problema, bet jau tapo visos valstybės problema.

Dar viena konservatorė Vilija Aleknaitė -Abramikienė užsiminė ir apie galimą apkaltą A. Skardžiui ir jo baudžiamąją atsakomybę pagal straipsnį – „padėjimas kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką“. „Šis nusikaltimas baudžiamas laisvės atėmimu iki 7 metų“,– baigė savo kalbą parlamentarė.

Vertindamas opozicijos kalbas socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis pastebėjo, kad tai „super klasiški konservatoriniai pranešimai“.

Praėjusių metų birželio 11 d. Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją „Dėl 2007 metų Nacionalinėje energetikos strategijoje suformuluotų siekių įgyvendinimo rezultatų įvertinimo ir situacijos energetikos sektoriuje išsiaiškinimo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.